Almás-sajtos tökleves

Almás-sajtos tökleves

Címlap / Életmód / Receptek / Almás-sajtos tökleves

Íme egy leves különlegesség ínyenceknek almával, sajttal és sonkatökkel.

Hozzávalók 4 személy részére

– 5 evőkanál sótlan vaj

– 1 közepes fej hagyma, vékonyra szelve

– 2 közepes alma, vékonyra szelve

– 1 nagy fehér krumpli, felkockázva

– 1 1/2 pohár meghámozott, felaprított sonkatök (pézsmatök), friss vagy mirelit

– só és frissen őrölt bors

– 1/2 evőkanál szárított zsálya

– 2 evőkanál liszt

– 1/3 pohár almalé

– 4 pohár alacsony sótartalmú húsleves

– 1 pohár tej

– 55 g vékonyra szelt sonka, falatkákra vágva

– 2 pohárnyi cheddar sajt, plusz egy kevés a díszítéshez

– felaprított metélőhagyma a díszítéshez (opcionális)

– ropogós kenyér a tálaláshoz (opcionális)

Elkészítés

Egy nagy lábasban olvassz meg 4 evőkanál vajat közepes-alacsony hőfokon, add hozzá a hagymát, az almát, a krumplit és a tököt. Fűszerezd sóval és borssal, és párold amíg a hagyma megpuhul, kb. 8 perc. Keverd bele a zsályát és a lisztet. Add hozzá az almalevet és főzd magas hőfokon, kevergetve amíg besűrűsödik. Ezután, add hozzá a húslevest és a tejet, fedd le és hagyd felfőni; csendesítsd le a tüzet és hagyd főni, amíg a krumpli megpuhul, kb. 8- 10 perc; közben kevergesd.

Közben, hevítsd fel a megmaradt egy kanál vajat egy nagy serpenyőben közepes-magas láng felett.

Add hozzá a sonkát és pirítsd amíg ropogós lesz, kb. 2 perc, néha forgasd meg. Szárítsd papír törlőkendőn.

A sajtot add a leveshez és közepes-alacsony lángon kavargasd, amíg elolvad. Egy turmixgép segítségével pürésítsd, amíg sima lesz, majd ízesítsd sóval és borssal. Díszítsd a sonkával, a sajttal és metélőhagymával. Tálald kenyérrel.

Jó étvágyat kívánunk!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást