Mostanában minden táplálkozási tanácsadó, fitnesszguru csupa olyan módszert ajánl, amelyben a konyhánk vagy akár a piperepolcunk alapanyagait kéne rendszeresen meginnunk – az egyik ilyen, leggyakrabban ajánlott alkotóelem pedig az almaecet. Igen, az, amit a salátádba öntesz és alkalmanként a frissen mosott hajadra dörzsölsz. De miért iszik mindenki almaecetet?
2/6 Mert csökkenti a cukorbetegség és a rák kialakulásának esélyét
Az almaecet hatékonyan csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának esélyét. Az ecet ugyanis lassítja néhány keményítő megemésztését: nem blokkolja 100 százalékban, de hatásával megakadályozza, hogy az azokból keletkező cukor felvigye a vércukorszintünket.
Az ecetben rengeteg antioxidáns található, melynek mindegyike jótékony hatást fejt ki a szervezetben. Köztük a béta-karotin és az abból létrejövő A-vitamin védelmet biztosít a rák ellen.
Az ecet magas antioxidáns tartalma által elpusztítja a rákot okozó molekulákat, pektinjei pedig segítenek oldani a rákkeltő vegyületeket a szervezetben.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!