Alkohol, drogok nyaralás alatt: 5 ok, amiért a nyári bulikon se hagyd el magadat

Alkohol, drogok nyaralás alatt: 5 ok, amiért a nyári bulikon se hagyd el magadat

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Alkohol, drogok nyaralás alatt: 5 ok, amiért a nyári bulikon se hagyd el magadat

A nyaralásokon még felnőttként is hajlamosak vagyunk elhagyni magunkat, hiszen ilyenkor nem csak a felszabadultság, hanem az idegen hely is megdobja a kedvünket. Ennek ellenére ekkor sem szabad teljesen elhagynod magadat, mert annak szörnyű következményei lehetnek.

Másoknak nem olyan vicces

Lehet, hogy neked nagyon vicces, ahogy felborogatjátok a kukákat, vagy kigúnyoltok néhány járókelőt, de nem valószínű, hogy ezeket a „poénokat” mások is értékelik.

Jó esetben soha többet nem látjátok őket, és remélhetőleg kamera sem rögzíti a duhajkodást, de sajnos ezt előre sosem lehet tudni.

Talán éppen a sarkon áll egy járőrautó, vagy kifogtok egy olyan bandát, akik egyáltalán nem értékelik a gúnyos viccelődést. Utólag már te is okos leszel (feltéve, hogy emlékszel a történtekre), de az alkoholos állapot legfeljebb enyhítő körülmény lehet, nem felmentés.

A közösségi háló, és ami vele jár

Manapság már szinte mindenki azonnal elérheti a közösségi hálót, függetlenül attól, hogy jó, vagy éppen rossz dolgot kíván megosztani ismerőseivel.

Ha valaki van a társaságotokban, aki állandóan a neten lóg, akkor szinte biztos, hogy néhány, aktuálisan jónak tűnő fotó másnap meglehetősen kínosnak fog bizonyulni.

Még ha bele is egyezel a feltöltésbe, mert „jó poén”, előfordulhat, hogy a főnököd, vagy a kedvesed nem fogja értékelni, ha részegen egymás szoknyáját huzigáljátok a szórakozóhelyen.

Meggondolatlan lépések

Jellemző módon szükség van egy bizonyos alkoholszintre ahhoz, hogy meggondolatlanul belemenjünk egy éjszakai kalandba, vagy felhívjuk az exünket, akin elvileg már hónapok óta túl vagyunk.

És persze ilyenkor szoktunk butaságokat is kiírogatni az üzenő falunkra, hogy biztos, ami biztos, holnap mindenki rajtunk röhögjön.

Az ilyen és ehhez hasonló ballépésekre kiemelten nagy esély van, ha úgy kerülsz illuminált állapotba, hogy lelkileg nem vagy teljesen a toppon.

Komoly balesetek

Sajnos az őrült jó poén gyakran végződik súlyos balesettel. Évről-évre hallunk olyan történetekről, amikor a buliról nem tért mindenki haza, legyen szó arról, hogy a fiatalok fejest ugrottak a fél méteres vízbe, vagy halálos autóbalesetet szenvedtek.

Ezeknél a szerencsétlenségeknél szinte kivétel nélkül közrejátszott az alkohol, vagy éppen valamilyen drog. Remélhetőleg felnőttként már kicsit másfajta szórakozásmódokat keresel magadnak, de mivel baj bárhol és bármikor érthet, nem éri meg kísérteni a sorsot.

Könnyen kiábrándulhattok egymásból

Való igaz, hogy a szerelmespárok jóban-rosszban együtt vannak, de azért bizonyos határokat még a legcsodásabb kapcsolatban sem árt megtartani.

Egészen más, ha aranyosan becsiccsentesz és hazaviteted magadat, mintha annyira lerészegedsz, hogy az illemhelyiségig sem jutsz el, amikor rókáznod kell.

Ha egy ilyen jelenetet végig kell néznie a szerelmednek, akkor aligha fogsz a nőiesség példaképeként tündökölni a szemében, pedig ez nagyon fontos kapocs köztetek. Természetesen ez fordítva is igaz, senkinek sem áll jól a részegség, ezért a mértékletességre nagyon figyeljünk.

Te döntesz

Senkinek sincs joga megmondani számodra, hogy milyen módon kábíthatod magadat, hiszen a saját szervezeteddel azt teszel, amit akarsz.

Csak és kizárólag te döntheted el, hogy mi az a határ, ameddig elmész, de minden egyes alkalommal, amikor droghoz nyúlsz, vagy lerészegedsz, el kell fogadnod, hogy a saját életed mellett másokéval is játszol.

Mivel illuminált állapotban hajlamosak vagyunk őrültséget tenni, nem csupán elronthatjuk szeretteink szórakozását, hanem – ahogy az az előbbiekből is kiderült – veszélybe is sodorhatjuk őket. Ennek függvényében mérlegelj, és érezd jól magadat, de általad húzott, szigorú szabályok mellett!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást