9 alapvető sminkecset, amire valójában szükséged van

9 alapvető sminkecset, amire valójában szükséged van

Címlap / Stílus / Arc / 9 alapvető sminkecset, amire valójában szükséged van

Lehet, hogy a reklámok nem ezt akarják elhitetni veled, de valójában nincs milliónyi sminkecsetre, blenderre és társaira szükséged ahhoz, hogy szép sminket tudj készíteni magadnak. Elég, ha az alapok, az a néhány szükséges darab megvan, amelyekkel garantáltan a legszebb és legbonyolultabb sminkeket is meg tudod magadnak csinálni.

A kabuki ecset

A kabuki nevét egy híres japán drámaszínházról kapta, és főleg arra jó, hogy alapozót, korrektort vagy kőpúdert helyezz fel vele az arcodra.

Az eszköz nagyon tömött szőrökből áll, amelyekkel közepes és erős fedést lehet elérni – gyakorlatilag elengedhetetlen az alapozáshoz akkor is, ha egyébként csak púdert szoktál magadra kenni.

Egy-két réteg ezzel az ecsettel a púderből, és máris olyan, mintha tényleg lenne rajtad alapozó is. Figyelj arra, hogy jó minőségű darabot vásárolj, ezt ugyanis minden nap fogod használni az arcodon, nem mindegy, hogy mivel érsz hozzá.

 

Kerek alapozóecset

Ez gyakorlatilag a kabuki ellentéte: nagyobb és lazábban tartják magukat a szálak, éppen ezért inkább folyékony vagy krémes állagú alapozó kenésére érdemes használni. Arra viszont tökéletes, főleg, ha nem szeretnél nagyon erős fedést:

az egész hatása olyan lesz, mintha egy vékony réteg alapozó lenne az egyébként tökéletes bőrödön.

Azok azonban, akik aknéval vagy csúnyább bőrrel küzdenek, inkább a kabukit válasszák a nagyobb fedés érdekében.

 

A ferde alapozóecset

Ez a kabuki és a kerek alapozóecset között található meg valahol, közepes fedést biztosít, és elsősorban por állagú alapozókra és púderekre a legjobb. Ennek ellenére folyékony termékeket is lehet vele felvinni, ugyanúgy közepes fedéssel.

Sokan a természetes szálakból készült ecsetet részesítik előnyben, de ma már annyira profi szintetikus ecseteket is lehet kapni, hogy tényleg felesleges ezen különbséget tenni.

 

Az alapozószivacs

Ha nem szereted különösképpen az ecseteket, de mégsem szeretnéd kézzel felvinni az alapozódat, egy jó minőségű szivacs sokat segíthet a helyzeteden.

Arra azonban ez esetben nagyon kell figyelni, hogy a szivacsnak tényleg jó legyen a minősége, különben a termékek nagy részét magába szívja, ami nagyon pazarló.

Egy ilyen eszközzel vékonyabb, de tökéletesen eldolgozott fedést tudsz elérni.

 

A korrektorecset

Úgy kell a korrektorecsetre gondolnod, mint az alapozóecsetek egy kicsinyített mására, ami erős fedést biztosít – hiszen a korrektornak már pontosan az a dolga, hogy a bőrhibákat aktívan eltakarja.

Egy ilyen ecsettel precízen viheted fel a terméket a pattanásokra, a sötét karikákra, a májfoltokra, és gyakorlatilag bármilyen felületre az arcodon.

Csak arra figyelj, hogy megfelelően dolgozd el a korrektort!

 

A púderecset

Ez egy nagyon laza, nagyon tömött ecset, amivel a kőpúdert tudod vékonyan, de mégis határozottan felvinni.

Enélkül nincs készen a sminked, így púderecsetet mindenképpen szerezz be, és használd is az alapozó és a korrektor fixálására.

 

A pirosító- és bronzosító ecset

Erre a két tevékenységre ugyanaz az ecset tökéletesen megteszi, hiszen gyakorlatilag ugyanoda viszed fel a pirosítót is, ahová nyáron a bronzosítót.

A púderecset kistestvére, ívelt sörtékkel, és nagy, tömött fejjel, hogy mindenhová egyenletesen tudd felvinni a festéket.

 

A szemhéjárnyékoló ecset

Ez a szemfestékes ecsetek közül a legalapvetőbb, ezzel lehet ugyanis a legtöbb mindent elvégezni:

laposabb végével a színt felvinni, oldalára állítva pedig vékonyabb vonalat is lehet húzni.

Az egyetlen, amire ez az ecset nem képes, az a satírozás és a színek egymásba mosása, de arra meg ott van a másik ecset, amire a szemsminkedhez szükséged lesz.

 

A satírozó ecset

Ha az előző árnyékolód és ez a satírozód megvan, akkor alig van olyan szemsmink, amit ne tudnál megfelelően elkészíteni magadnak.

A satírozó ecsetnek a vége legyen extrémen lekerekített, és a sörtéi legyenek tömöttek és puhák, hogy minél jobban el tudd mosni a szemfestékek határvonalát.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást