Így alakíthatsz ki relax-sarkot az otthonodban

Így alakíthatsz ki relax-sarkot az otthonodban

Címlap / Otthon / Dekor / Így alakíthatsz ki relax-sarkot az otthonodban

Még a legkisebb lakásokban is van lehetőség egy kis pihenősarok kialakítására, ahol meghúzódhatsz, és bármit csinálhatsz, ami megnyugtat és elégedetté tesz, például olvashatsz, zenét hallgathatsz, varrhatsz, meditálhatsz, édességet majszolhatsz, ötleteket gyűjthetsz.

Rend

Teremts alkalmat arra, hogy itt általában egyedül lehess. Ha szükséges, állíts fel egy spanyolfalat. Rakj rendet, soha ne legyen felfordulás azon a helyen, amit a pihenésnek szentelsz. A külső rend hozzásegít ahhoz, hogy a lelkedben is rendet tudj tenni.

Ez a kis sarok a béke menedékhelye legyen, ahová visszahúzódhatsz, ha csendre van szükséged, hogy az elméd lecsillapodjon. A összevisszaság csak fokozza benned az idegességet a tennivalóid és a  konfliktusaid miatt. Semmi olyan dolgot ne tarts itt, ami nyomaszthatja a lelkedet.

Fények

A lámpa fénye ne legyen erős, akkor se, ha többnyire olvasáshoz használod. A lágy fények segítik a megnyugvást és a növelik a képzelőerőt.
Használj szabályozható, többfunkciós lámpát, amelynek fényerőssége attól függően szabályozható, hogy éppen mivel foglalod el magad.
Félhomályban, behunyt szemmel élvezheted az éjszaka csendjét.
A fal és az ismerős tárgyak ilyenkor különös megvilágítást kapnak, és ebben a sejtelmességben átértékelődik a dolgok jelentősége. 

Dívány és karosszék

Helyezz el itt magadnak egy kényelmes díványt vagy karosszéket, attól függően, hogy ülve vagy fekve szeretnél itt pihenni. 

A formája legyen lekerekített, kerüld az éles széleket és sarkokat.

Az anyaga legyen puha, a színe derűt és harmóniát sugárzó.

A bőr tapadós, viszont könnyen tisztán tartható, míg a kárpit otthonosabb érzést kelt. A párnák fokozzák a kényelemérzetet.

Otthonos, biztonságos kuckó

A tárgyak ne legyenek túlságosan terjedelmesek, hiszen egy kis kuckó berendezéséről van szó.

Az a lényeg, hogy legyen hol pihenned, és ne fenyegessen az a veszély, hogy bármikor nekimész valaminek, és fájdalmat okozol magadnak a nem megfelelő bútorok kiválasztásával és elrendezésével.

Legyen kéznél egy takaró is, hogy magadra tudd teríteni, ha meditálni szeretnél, vagy egyszerűen csak elálmosodnál.

Zene

A meditáláson és az alváson kívül talán a zenehallgatás a legjobb eszköze az ellazulásnak és a tudatalatti megnyitásának.

Bármilyen hanghordozó megfelel, ami nem túl nagy, laptop, táblagép vagy okostelefon, amiről zenéket, filmeket tudsz lejátszani. 

Ha felteszel egy fülhallgatót, kizárhatod a külső zajokat, hogy csak befelé, a lelked mélyén előbukkanó érzelmekre, gondolatokra, üzenetekre figyelhess.

Gyertya

A gyertya természetes, meghitt érzést kelt, nyugalomra hangolja a lelket, a végtelenség, az örökkévalóság és a szeretet békéjét hordozza. Megidézi a múltat, hangsúlyozza a jelent, reményt kelt a jövőt illetően. 

Elvarázsolja a hangulatodat, felkelti a fantáziádat, ösztönzést ad a mindennapokhoz.

A gyertyaégetés olyan, mint egy szertartás: a meggyújtástól az eloltásig a lángok bűvöletben tartanak, felemelnek a valóságból egy magasabb dimenzióba, ahol a lehetőségek kitárulnak.

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást