Áfonyás-epres sajttorta

Áfonyás-epres sajttorta

Címlap / Életmód / Receptek / Áfonyás-epres sajttorta

Ünnepek alatt sokan döntenek az üdítő, könnyű sajttorták mellett. Az interneten megannyi sajttorta receptje kering, ez egyike a legjobbaknak!

Mint a legtöbb sajtos vagy túrós torta esetében, egy vékony tésztaréteg lesz a torta alja, a tetejére pedig finom bogyós gyümölcsök kerülnek. Finom, citromos ízű könnyű sütemény.

Hozzávalók:
40 dkg graham cracker morzsa
1 evőkanál cukor
6 evőkanál vaj (olvasztott)

A töltelékhez:
1 kg krémsajt (sótlan)
30 dkg cukor
5 nagy tojás (szobahőmérsékleten)
2 nagy tojás sárgája (szobahőmérsékleten)
7 ml tejföl
1 citrom reszelt héja
másfél teáskanál vanília kivonat

Gyümölcsös feltéthez:
250 ml epres tortazselé
20 dkg eper (szeletelve)
20 dkg málna
20 dkg áfonya

Elkészítése

1. Melegítsük elő a sütőt 200 C-ra. Egy közepes méretű tálba öntsük bele a felmorzsázott graham kekszet, cukrot és az olvasztot vajat. Keverjük össze villával, míg egy nedves durva masszát nem kapunk. Nyomkodjuk bele a tortaformába, a tepsi oldalára is kerüljön kb. 3 cm magasan. Helyezzük sütőbe és süssük 8 percig. Vegyük ki a sütőből és hűtsük szobahőmérsékletűre. Állítsuk a sütőt 230 C-ra.

2. Egy másik közepes méretű tálban keverjük össze mixerrel a krémsajtot a cukorral. Adjuk hozzá a tojást, majd a tojássárgát. Adjuk hozzá a tejfölt, reszelt citromhéjat és vaníliakivonatot. Jól keverjük össze és öntsük a kihűlt alaprétegre.

3. Helyezzük a sütőbe és kb. 15 percig süssük 230 C-on, majd vegyük le a hőmérsékletet 110 C-ra és süssük további 1 óra 15 percig. Kapcsoljuk ki a sütőt és nyissuk le az ajtaját. Hagyjuk a tortát 30 percig hűlni. Vegyük ki a tortát a sütőből és hagyjuk teljesen kihűlni, majd tegyük hűtőszekrénybe.

4. A piros tortazselét lassú tűzön készítsük el. Dobáljunk bogyós gyümölcsöket a tortára, majd öntsük rá a zselét. Tejszínhabbal is díszíthetjük.
 

VIDEO Üde tavaszi barackos smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!