Gyömbéres kekszek
Hozzávalók: 2 és ¼ csésze liszt, 1 teáskanál szódabikarbóna, ½ teáskanál só, 2 teáskanál gyömbér, 1 teáskanál fahéj, ¼ teáskanál szerecsendió, ¼ teáskanál szegfűszeg, ¾ csésze olvasztott vaj, 1 és ¼ csésze barnacukor, 1 tojás, 1 csomag vanillincukor, 3 csésze fehércsoki, piros és zöld ételfesték.
Elkészítés: A lisztet, a sót, a szódabikarbónát és a fűszereket keverd jól össze egy edényben, egy másikban pedig a vajat, a cukrot, a vanillincukrot és a tojást.
A két edény tartalmát keverd össze, és közben a sütőt 180 fokra melegítsd elő. A tésztából gyúrj gombócokat, majd távolabb egymástól tedd sütőpapírral bélelt tepsire.
Egy pohárral lapítsd el a golyókat keksz formájúra, majd süsd készre nagyjából 15 perc alatt a sütiket. Egy edényben olvaszd fel a fehércsokit, és a kész, kihűlt kekszeket ebben mártsd meg.
A maradék csokit vedd két részre, az egyiket fesd meg pirosra a másikat pedig zöldre, és ezzel rajzolj magyarmintát a sütikre.
Elkészítés: A lisztet, a sót, a szódabikarbónát és a fűszereket keverd jól össze egy edényben, egy másikban pedig a vajat, a cukrot, a vanillincukrot és a tojást.
A két edény tartalmát keverd össze, és közben a sütőt 180 fokra melegítsd elő. A tésztából gyúrj gombócokat, majd távolabb egymástól tedd sütőpapírral bélelt tepsire.
Egy pohárral lapítsd el a golyókat keksz formájúra, majd süsd készre nagyjából 15 perc alatt a sütiket. Egy edényben olvaszd fel a fehércsokit, és a kész, kihűlt kekszeket ebben mártsd meg.
A maradék csokit vedd két részre, az egyiket fesd meg pirosra a másikat pedig zöldre, és ezzel rajzolj magyarmintát a sütikre.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!