Biztos te is egyre többször böngészed a termékek címkéjét – lehet, hogy kényszerből, de az is lehet, hogy csak azért, mert sokkal tudatosabb vásárló lettél. Időnként talán neked is megakad a szemed egy-egy zavarba ejtő adalékanyag nevén, amit talán hirtelen nem is tudsz hova tenni. De nem kell mindentől tartani, sokszor a teljesen természetes adalékanyagoknak vannak a legfurcsább neveik!
5/5 Aszkorbinsav
Az aszkorbinsav talán egyre kevésbé ijesztő, legalábbis azóta, amióta az átlagosnál több helyen találkozhatunk az elnevezésével. Ez az adalékanyag nem mást, mint egyszerű C-vitamin, csupán a hagyományos, kémiai elnevezésével illeték. Az aszkorbinsav közismerten részt vesz számos létfontosságú folyamatban, alapvető az életben maradásunkhoz. Az élelmiszergyártásban is igencsak sokoldalú, elsősorban a pékárukban használják előszeretettel, ugyanis javítja a sütemények, kenyerek állagát, minőségét.
Népszerű a gyümölcsök, zöldségek felhasználása során is, hiszen aszkorbinsavval meg lehet előzni a barnulást, a minőségromlást, továbbá így már lehet az adott terméket vitaminnal dúsítottként árusítani, reklámozni. Élelmiszeradalék-kódja az E 300.
Kapcsolódó cikk a hirdetés után a következő oldalon, lapozz!