Biztos te is egyre többször böngészed a termékek címkéjét – lehet, hogy kényszerből, de az is lehet, hogy csak azért, mert sokkal tudatosabb vásárló lettél. Időnként talán neked is megakad a szemed egy-egy zavarba ejtő adalékanyag nevén, amit talán hirtelen nem is tudsz hova tenni. De nem kell mindentől tartani, sokszor a teljesen természetes adalékanyagoknak vannak a legfurcsább neveik!
4/5 Nátrium-hidrogén-karbonát
Visszarepülhetünk kicsit kémia órára, de nem biztos, hogy mindenkinek ismerős lesz ez a teljesen hétköznapi adalékanyag. Összetett neve miatt talán kicsit ijesztő, túlságosan műnek tűnhet, pedig egész biztos, hogy a te konyhádban, vagy takarító szettedben is megtalálható. Bizony, a nátrium-hidrogén-karbonát nem más, mint egyszerű szódabikarbóna.
Általában különféle vegyipari folyamatok melléktermékeként jön létre, de ártalmatlan a környezetre és az egészségre is, ráadásul egyenesen elképesztő, milyen sokoldalúan felhasználható. A leggyakrabban térfogatnövelő szerként alkalmazzák az élelmiszeriparban.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!