Otthon / Utazás

A világ legveszélyesebb helyei, ahol nem szívesen lennél turista – Vagy mégis?

A világ legveszélyesebb helyei, ahol nem szívesen lennél turista – Vagy mégis?

Ha lenne elég pénzed, elutaznál a világ egy olyan távoli helyére, amely amellett, hogy lenyűgözően szép, egyben életveszélyes is? Kockáztatnád az életedet azért, hogy a saját szemeddel láthass egy mesés tájat? Amennyiben igen a válaszod, vagy hirtelen nem is tudsz választ adni a kérdésekre, olvasd el cikkünket, amelyben elképesztő úti célokat mutatunk be!

Hua Shan hegy, Huayin, Kína

Talán nincs is olyan, aki ne találkozott volna az interneten a kínai Hua Shan hegy félelmetes fotóival.

A hely különlegességét az adja, hogy az adrenalin-függő turistáknak egy 2 ezer méter magasan lévő kolostorhoz kell eljutniuk, nem is akárhogyan: lépcsőkön és igen rossz állapotban lévő fapallón kell felkapaszkodniuk úgy, hogy közben alattuk a borzasztó mélység tátong.

Mondanunk sem kell, ennek ellenére igen sokan vágnak bele az életveszélyes mulatságba. Mi nem biztos, hogy megtennénk…

Haiku-lépcső, Oahu, Hawaii

Bár nem turistáknak épült, ráadásul a látogatása ma illegálisnak számít, a veszélyt keresők egyik kedvenc helye az a lépcsősor, amelyet csak „Lépcső a mennyországba” néven emlegetnek.

A Hawaii-on lévő látványosság eredetileg kommunikációs célokat szolgált, a II. világháború idején építették a dimbes-dombos tájon, hogy könnyebben lehessen kémkedni és továbbadni az információkat a katonáknak.

Hiába újították fel néhány éve, a lépcsők rendkívül veszélyesek, hiszen meredekek és csúszósak, mégis vannak olyan bátrak, akik a csodaszép látvány miatt ma is felkeresik a helyet.

Death Valley, USA

Bármennyire csodálatos, legalább annyira pokoli hely az Amerikai Egyesült Államokban lévő Death Valley.

Már a neve sem sejtet túl jót, a Halál völgye olyan, akár egy hatalmas forró sütő: mértek már ott 56,7 Celsius fokot is. Víz nélkül ezen a területen maximum 14 órán át lehet túlélni.

A hely egyik különlegessége egyébként az úgynevezett Racetrack Playa, egy időszakos tó, amelynek a területén a kövek folyamatos mozgásban vannak – csíkot hagyva maguk után.

A rejtély a kutatók szerint abban áll, hogy a szélsőséges időjárásnak köszönhetően jégréteg képződik a talajon és az erős szél ezen csúsztatja őket.

lha da Queimada Grande, Brazília

Az úgynevezett Kígyósziget Brazília partjaitól mindössze 150 kilométerre húzódik.

Nevét nem véletlenül kapta: állítólag négyzetméterenként legalább egy kígyó él rajta, épp ezért turisták nem is látogatják.

Szigorúan tilos a területére belépni, állítólag már az is életveszélyben van, aki csak kiköt a szigeten.

Mint mondják, ezeknek a kígyóknak olyan erős a mérgük, hogy akit megmarnak, szinte azonnal életét veszti.

Danakil-sivatag, Eritrea

Az afrikai kontinens egyik legelképesztőbb területe ez az eritreai sivatag, amely tele van mérges gázokat kibocsátó gejzírekkel, aktív vulkánokkal és a hőmérséklet is gyakran 50 Celsius fok köré kúszik itt.

Ha azt mondanánk, olyan a hely, mint a földi pokol, akkor valószínűleg nem sokat tévednénk.

Ennek ellenére rengeteg látogató érkezik ide, hogy lássa ezt a természeti különlegességet, de nem árt tudni, hogy tapasztalt vezető nélkül tilos a belépés a sivatag területére.

Sinabung vulkán, Indonézia

A Sinabung vulkán Szumátra területén található. Igen aktív vulkánról van szó, a kitörések nagyon gyakoriak.

Működése már számtalanszor okozott kellemetlenségeket a környékbeli településeken és több ezer embert tett földönfutóvá.

Az elmúlt évek során több közeli falut és várost borított be a láva és a hamu, újabb kitörésére pedig nagy esély van a közeljövőben is.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást