A Schoeller Allibert és az élelmiszerfeldolgozási higiénia 2.0

A Schoeller Allibert és az élelmiszerfeldolgozási higiénia 2.0

Címlap / Életmód / Egészség / A Schoeller Allibert és az élelmiszerfeldolgozási higiénia 2.0

A Schoeller Allibert világvezető márkának számít az anyagok szállítására és raktározására szolgáló többutas csomagolóanyag rendszereknek gyártásában. A vállalat a Purity Line piacra dobásával az élelmiszerfeldolgozási higiéniát helyezte a termékfejlesztés fókuszába. Az élelmiszergyártó szektorban mindig is nagy múltja volt a higiéniai fejlesztéseknek és a biztonságos kezelési protokolloknak – a Schoeller innovatív műanyag tárolóival hathatós szerepet képes vállalni az ágazat ellátási láncának fenntarthatóságát és fejlődését illetően. (x)

Élelmiszerfeldolgozási higiénia 2.0

Az élelmiszergyártó szektorban az egészség és a biztonság két sarkalatos pont. A higiéniai fejlesztésekre való törekvés évről évre egyre nagyobb tendenciát mutat mind a vállalatok, mind pedig a fogyasztók részéről. A higiénia 2.0 lényegében egy olyan élelmiszer tisztaságot és biztonsági menedzsmentet jelent, amely nyomon követhetőséggel és átláthatósággal párosul. A fogyasztók számára napjaink versenyképes élelmiszer-kiskereskedelmi piacán egyre fontosabbá válik a termékek és csomagolások tisztasága, amit fokozottan figyelembe is vesz vásárláskor.

Ezek alapján nem is csoda, hogy igencsak megnövekedett az igény olyan tárolóeszközökre, amelyek hatékonyan megvédik tartalmukat a baktériumok növekedésétől. A Schoeller Allibert felismerte ennek fontosságát a piacon, és hajlandóságot mutatott befektetni olyan műanyag csomagolórendszerekbe, amelyek eleget tesznek a higiénia 2.0 kihívásainak. A cég Purity Line termékcsaládjának antimikrobiális technológiája beépíthető népszerű tárolóik gyártási folyamataiba, beleértve a JumboNestet® és a Combo Excelsiort® is.

Schoeller Allibert: Purity Line

Ezen tárolók olyan antibakteriális anyagokat tartalmaznak, amelyek megakadályozzák a baktériumok és penészgombák növekedését. A műanyagban lévő anyagok a tartály felületére vándorolnak, ami megzavarja a baktériumok növekedését azáltal, hogy megkavarja azok enzimtermelését. Ennek legfőbb célja a baktériumok energiatermelésének blokkolása, ami által összekuszálja a sejtek DNS-ét, és megakadályozza a baktériumok szaporodását.

A Schoeller Allibert Purity Line termékcsalád tagjai bizonyítottan állandó védelmet nyújtanak az E. Coli és a Staphylococcus Aureus ellen. Ezek a csomagolások akár 99,99%-ban gátolják a baktériumok növekedését, miközben biztonságban tárolhatók az élelmiszerek, teljesen újrahasznosíthatók, PP és HDPE kompatibilisek, akár 80 Celsius fokon is moshatók, valamint megfelelnek a jogszabályi előírásoknak. A Purity Line tárolók amellett, hogy megvédik az értékes termékeket, segítik az ügyfeleket logisztikájuk optimalizálásában is.

Nick James, a Schoeller Allibert UK értékesítési igazgatója úgy véli, hogy a higiénia 2.0 átláthatóbbá teszi az élelmiszerfeldolgozás ellátási láncait – a Covid-19 világjárvány pedig jócskán felgyorsította ezt az igényt. Az élelmiszerhigiénia már nem kezelhető pusztán kockázatkerülésként vagy kipipálandó gyakorlatként, hanem versenyelőnyként kommunikálható a fogyasztó felé. Azok a cégek, amelyek ezen protokolljaikat a márka- vagy termékidentitás részeként használják, hatalmas kereskedelmi előnyökhöz juthatnak a piacon.

VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!