A legkényelmesebb babahordozók, lelőhelyekkel

A legkényelmesebb babahordozók, lelőhelyekkel

Címlap / Életmód / Család / A legkényelmesebb babahordozók, lelőhelyekkel

Ma már bizonyított tény, hogy a hordozás kifejezetten előnyös a babára, a anya-gyermek kapcsolatra, és bizony nem utolsó szempont, hogy így kaphatsz két szabad kezet. De milyen hordozót válassz?

Rugalmas kendő

A rugalmas kendő az egyik legkényelmesebb választás a kezdetekkor, és ugyan elsőre ijesztőnek tűnhet a megkötése, pár perces gyakorlás után bele fogsz jönni az egyszerűbb változatokba.

Ilyen pl. az elöl zsebes kötés, aminek elsajátítását rengeteg videó és kép is segíti az interneten.

A kendőt akár a gyermek 9 kilós koráig használhatod, de ha úgy érzed, fáj a derekad és a hátad, esetleg nem érzi magát jól odabenn a csöppség (ez előfordulhat, amikor már kíváncsiskodna), akkor érdemes a hátadra, csípődre tenned.

Ez nem annyira egyszerű feladat kendőben, de persze nem is lehetetlen.

Miért jó?

A kendő kialakításának köszönhetően egységesen oszlatja el a terhet a vállaidon, hátadon és a derekadon. Ez különösen nagy előny a szülés utáni időszakban.

Nem kell tartanod attól, hogy a kendő kibomlik (hiszen 5 méter hosszú, bőségesen elég), vagy, hogy a babádnak kényelmetlen, hiszen pontosan olyan rugalmasan öleli körbe, mint az anyaméh.

További előnye, hogy teljesen univerzális, minden alkatra, korra és nemre igazodik, tehát egy kendőt a család összes tagja használhat. Valóságos csodaszer lehet a hasfájós, nyugtalan csecsemők számára, akik a hordozás pózában könnyebben megnyugszanak, és a kínzó gázaik is jóval könnyebben távoznak.

Vedd ezt!

Mei-Tai

A Mei-Tai egy tradicionális keleti hordozó, de a hazánkban is kapható változatokat természetesen modernizálták annak érdekében, hogy minden igénynek megfeleljenek.

Könnyen megköthető, széles és párnázott pántokkal rendelkezik, amik segítségével bárki kényelmesen hordozhatja gyermekét – elöl és hátul egyaránt. 2-3 hónapos kortól javasolt a használata, és egészen 15 kilóig, vagy amíg a gyermek igényli, nyugodtan bevetheted.

Fontos azonban, hogy az összes hordozót úgy szabad csak használnod, hogy a gyermeket befele fordítod, illetve az anyag a térdhajlatában halad át, különben nem teljesülnek a pozitív ortopédiai hatások. Éppen ellenkezőleg!

Miért jó?

A Mei-Tai használata már ránézésre sem olyan bonyolult, mint a hordozó kendőé, ám nem is annyira rugalmas és könnyed, mint előbbi változata. Azonban egy idő után (kb. 4-5 hónapos kortól) ez utóbbi már nem olyan lényeges szempont, hiszen ahogy cseperedik a gyermek, sokan biztosabb választásnak érzik az ilyen fix hordozókat.

A Mei-Tai ideális választás, ha sietned kell valahova, ha nagyobb tömegbe készülsz, ahol nem szívesen engednéd el a totyogódat, és persze akkor is, ha a fogzástól a csemetéd egész nap a nyakadban lógna.

Egyszerű kötési technikája pár másodperc alatt lehetővé teszi, hogy útra készek legyetek.

Vedd ezt!

Csatos hordozó

Csatos hordozót általában azok vesznek, akik korábban beleszerelmesedtek a hordozás világába, illetve akik sokat vannak úton.

A jobb minőségű csatos hordozók rendelkeznek egy olyan kivehető betéttel, ami alkalmassá teszi őket arra, hogy akár újszülött kortól ezt a változatot használd.

Ugyanakkor rájuk is érvényes, ami a Mei-Tai-ra: messze nem olyan rugalmasak, puhák, mint a kendők, emiatt az első hónapokban nem a legideálisabbak.

Később azonban annál praktikusabbak, mert könnyen kezelhetőek, teljesen testre szabhatóak és persze kényelmesek.

Miért jó?

A csatos hordozókat természetesen elöl, háton és csípőn is használhatod (amikor már tud ülni a baba), és esetükben szinte súlyhatár sincs, ugyanis a csatoknak és állítható pántoknak köszönhetően sok-sok évig kényelmes és ideális választásnak bizonyulnak.

Még gyorsabban felveheted őket, mint a Met-Tai-t, és talán kényelmesebbek is, hiszen erős és rugalmas a derékpántjuk, vastagon párnázott vállpántjuk van, amiknek köszönhetően kiválóan eloszlatják a súlyt.

Emiatt aztán drágábbak, de ha hosszútávon és sokat szeretnéd hordozni a gyermekedet, akkor a kendő után talán célszerűbb egyből a csatost választanod.

Vedd ezt!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást