Esküvő / Párkapcsolat / Szerelem

A kis esküvő anyagilag talán megéri, de van pár hátulütője is

A kis esküvő anyagilag talán megéri, de van pár hátulütője is

Nagyon sokan döntenek úgy, hogy anyagi, vagy szimplán csak személyes okokból kifolyólag kis esküvőt szerveznek, amin kizárólag a közeli családtagok vesznek részt. Noha ennek is megvannak az előnyei, azért aki megélte már mindezt, úgy véli, nem kevés hátulütője is van a dolognak.

A helyszín megválasztása

Az esküvői helyszínek jelentős része nagyobb vendégseregre készül, így nem könnyű olyan helyet találni, ahová maximum 20-30, vagy esetleg 50 fővel szeretnél menni.

Ha kevesen vagytok, a helyszínért is kevesebbet fizetnétek, ami nekik nem éri meg, így általában azt javasolják, hogy nézelődjetek még, mert ők csak 100 fő felett biztosítják a helyet.

Emiatt a legtöbb kis esküvőt éttermekben, vagy akár egy kertben ünneplik meg, ami persze nem feltétlenül rossz dolog, de ha mindig is mesebeli esküvőről álmodoztál, a kevés vendég miatt lényegesen nagyobb kompromisszumokat kell kötnöd.

 

Lesz, aki megsértődik

Ez egyszerűen elkerülhetetlen. Ha nem hívod meg azokat a barátokat, akikkel nem annyira szoros a kapcsolatod, ők ezt biztosan magukra fogják venni.

Szintén várható sértődés akkor is, ha elmondjátok, hogy örülnétek, ha a meghívott pár gyermekek nélkül érkezne, mert kevés lesz a hely, és nagyon alacsony a vendégek száma is.

Azt gondolnád, hogy az emberek megértőek lesznek, ha elmondjátok, hogy csak a szűk család vesz részt, de valahogy ez mégsem így alakul.

Nagyon sokan megbántódnak, hogy nem tartod őket elég fontosnak a meghíváshoz.

 

Nem spórolsz annyit, mint hiszed

Az esküvők elképesztően sokba kerülnek, és még ha nem is költesz annyit az ételre, tortára, helyszínre, mint egy 100+ fős esküvőn, akkor sem fogsz tudni nagyon sokat spórolni.

A fotós ugyanúgy elkéri az árát a képeknek, a díszlethez szükség van virágokra, ami szintén nem olcsó, és akkor még ott van a vendégeknek biztosított szállás, a sminked, ruhád, frizurád, na meg persze az ételek és italok ára.

Ha csak a pénz miatt döntöttetek a kis esküvő miatt, de szíved mélyén nagyobbra vágynál, érdemes átgondolni még egyszer, mert lehet, hogy nem lenne sokkal drágább a végeredmény.

 

Ha valaki lemondja…

Amikor 150 embert vártok az esküvőre, és kettő lemondja, nem érzitek olyan nagy gondnak. Még csak fel sem tűnik majd, hogy nem jöttek el.

Na de amikor maximum 30 főt hívtok meg, és négy nem jön el, az már sokkal jelentősebb probléma.

Hiszen azért hívtátok meg őket, mert tényleg nagyon szerettétek volna, hogy részt vegyenek, arról nem is beszélve, hogy miattuk talán olyan barátokat nem tudtatok elhívni, akiket amúgy szívesen láttatok volna, de helyszűke miatt nem fértek be.

Ezt még rosszabbul élitek így meg, és még akár sértődés is lehet a vége.

 

Amin aggódni fogsz

Egy kisebb esküvőnél is vannak olyan dolgok, amelyek aggodalommal tölthetnek el.

Ilyen például az, hogy sokan attól félnek, a tánctér teljesen üres lesz az este nagy részében, hiszen kevés a vendég, akik táncolnának.

Attól tartasz majd, hogy néhányan korán elmennek, mert unatkozni kezdenek, és nagyon hamar kiüresedettnek tűnik majd a helyszín.

Elvégre az idősebb szülők már nem annyira akarnak táncolni, korábban elfáradnak, és bár ezt megérted, mégsem úgy képzelted, hogy éjfélkor mindenki elköszön tőletek.

Mindezt érdemes átgondolni, ha esküvőt szerveztek, hiszen mégis csak életetek egyik legszebb napjáról van szó!

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást