Hogyan szabadulj meg a cellulitisztől?

Hogyan szabadulj meg a cellulitisztől?

Címlap / Stílus / Test / Hogyan szabadulj meg a cellulitisztől?

A cellulitisz a bőr alatti zsírréteg egyenetlensége. A test zsírsejtjei mintegy felnyomják a kötőszövetet, így a bőrfelület gödrössé válik.

Ezekben a gödrökben található a test által elraktározott zsír. Sajnos ettől a zsírrétegtől nagyon nehéz megszabadulni.

A narancsbőr általában négy szakaszban halad előre és a modern kezelések szerint, minél hamarabb kezeljük, annál jobb. A kezelés alatt álló embereknél szemmel láthatóan csökkent a cellulitisz, és amint életstílusukon is változtattak (feladták az alkohol fogyasztást és a dohányzást), egyre jobb eredmények mutatkoztak. Azonban, a cellulitisz hízás során visszatérhet.

A test hidratálása elengedhetetlen a zsírlerakódás javításához. Ha meg szeretnél szabadulni a narancsbőrtől, szükséges a test sejtjeit, valamint a kötőszövetet is hidratálni. Akár otthon is elkezdheted a méregtelenítő kúrát, nem kell mást tenned csak változtatnod étrendeden és életstílusodon. Az új diétádnak főleg zöldségekből, zöld levelesekből és rengeteg gyümölcsből kell állnia. Szódavíz, gyorséttermi kaja és telített zsírsavak fogyasztása tilos!

Kerüld el a túlzott dohányzást és alkohol fogyasztást. A szervezetednek nagyon sok vízre van szüksége, mely hidratálja azt, illetve eltávolítja a méreganyagokat. Napi tíz pohár víz fogyasztása ajánlott. Fürdés előtt a bőrt alaposan át kell dörzsölni. Ez az eljárás nem kerül semmibe, ráadásul serkenti a vérkeringést, segítve a sejtek növekedését.

Kulcsfontosságú, hogy megtartsd a legegészségesebb súlyodat. A napi tusolást legjobb, ha egy hűsítő hideg vizes öblítéssel zárod, mely által bőröd feszes marad. Továbbá, szedhetsz glükozamin alapú étrend kiegészítőket is. Ezek megjavítják a kötőszövetet és az irha réteget. A cellulitisz kezelésére ajánlott egy speciális terápiás központ vagy spa felkeresése.

A kezelés magába foglalja az iszappakolást, az algával való narancsbőr masszázst, a fürdőzést, és így tovább. Ajánlott heti háromszor hínáros vízben fürödni, mert az serkenti a vérkeringést. Ha nagyon vastag rajtad a cellulitisz réteg az általános masszázs nem elég, sokkal intenzívebb masszázsra van szükséged. A mikrokeringés és a limfatikus funkció beindításához erőteljesebb nyomás szükséges.

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!