A boldog házasság legfontosabb aranyszabályai

A boldog házasság legfontosabb aranyszabályai

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / A boldog házasság legfontosabb aranyszabályai

Messze nem elég megszerezni a nagy Őt, akkor sem, ha meglehetősen viszontagságos, rögös út vezetett a valódi boldogsághoz. A neheze még csak most jön, ugyanis sokkal nehezebb hosszútávon fenntartani a kiegyensúlyozott házasságot, mint eljutni az oltárig.

Közösen is csináljatok programokat

Sok házasságnak a rutin és a megszokás tesz pontot a végére, egyszóval a páros belefásul a szürke hétköznapokba.

Nincs ezen mit csodálkozni, hiszen dolgozni muszáj, a házimunkát meg kell csinálni, a gyerekeket el kell látni, ráadásul néhány év után már nem érezzük tragédiának, ha az alvást választjuk a hancúrozás helyett.

Nos, elsődlegesen ezt az unalmat kell kiküszöbölni a kapcsolatban, ugyanis ha túl hosszan elhúzódik a semmittevés, akkor mindketten másfajta izgalomra vágytok majd.


Utazzatok ide: 4 romantikus magyar legenda helyszíne


Elmondhatatlanul lényeges, hogy öt, tíz, vagy akár harminc év után is találjatok módot arra, hogy édes kettesben tölthessétek el az időt, mégpedig olyan programokkal, amik iránt egyformán érdeklődtök.

A közös fejlődésnél, élményszerzésnél nincs jobb gyógyír az unalmas hétköznapokra.

Semmit se söpörjetek a szőnyeg alá

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a kommunikáció fontosságát, ugyanis sokan még mindig nem élnek a beszélgetés adta lehetőségekkel.

Valóban akadnak olyan párok, akik azért nem veszekszenek, mert tökéletes harmóniában és megértésben élnek, de az átlag inkább egyszerűen elhallgatja a véleményét a nyugalom érdekében.

Utóbbi egyáltalán nem helyes, és nem is vezet semmi jóra hosszú távon. Olyasvalakivel kötünk házasságot, akire az életünket is rábíznánk, akkor pont ő lenne az, aki a gondjainkat nem érti meg?

Nyilván mérlegelni kell a problémák fontosságát, és értelmetlen minden apróságon fennakadni, de ami már akár egy-két napja is aggaszt, az semmilyen körülmények között sem kerülhet a szőnyeg alá.

Mindennap éreztessétek a szeretetet

Nem minden élethelyzetben hasznos, ha az ember a mának él, de a kapcsolatot illetően rengeteget segít, ha az összes pillanatot megbecsüljük.

Így sokkal többet nyomnak a latban a boldog percek, miközben az összezördülések kevésbé bántóak lesznek.

Mielőtt vitatkozni kezdenétek, gondoljatok arra, hogy mindezt akkor is a másik fejének vágnátok, ha tudnátok, hogy akár már holnap minden megváltozhat?

Nyilván senki se veszekedne a kedvesével, ha előre látná, hogy a következő napon baleset éri, vagy nagyon rossz hírt kap. Természetesen ez csak szélsőséges példa, de az alapelv, amit közvetít, annál fontosabb.

Csak az számít, hogy szeretitek egymást és számíthattok a másikra, minden más csak mellékes. Ezt ne felejtsétek el sűrűn éreztetni!

Rövid memória, hosszú kapcsolat

Az előbbi alapelvre épít ez a tanács is, amit nem csupán a kapcsolatokban, hanem az élet minden területén ildomos megfogadni.

Bár sokan úgy vélik, nem éppen szerencsés a boldog pillanatokra rövid ideig emlékezni, ha gyorsan magunk mögött tudjuk őket, akkor ismét igényünk lesz az új élmények bezsebelésére.

Ugyancsak igaz az állítás a másik oldalról megközelítve, hiszen azzal is támogatjuk a kapcsolatunkat, ha a bosszúságokon nem rágódunk sokáig, és a sérelmeket inkább elfelejtjük a beszélgetés után, hiszen akkor nem mérgezik majd a mindennapjainkat.

Fontos, hogy a mérleget pozitív irányba döntsük, és mindenáron arra törekedjünk, hogy a boldog pillanatok kerüljenek túlsúlyba.

Felejtsétek el a világhálót

Legalábbis akkor, amikor egymásra is szánhatnátok az időt, mindenképpen. Manapság egyáltalán nem ritka, hogy a napot internetezéssel, játékkal kezdjük és zárjuk, s a közte levő időt is jelentősrészt online töltjük.

Ezzel igen nagy gond, hogy a korábban említett, fontos kommunikációt, és a pillanatok megbecsülését szorítja háttérbe. Nyilván nem akkor, amikor unaloműzőként használjátok, hanem mondjuk abban az esetben, ha egy napsütötte teraszon ücsörögtök, és mindketten a mobilotokat nyomkodjátok.

Kifejezetten veszélyes az internet akkor is, ha ágyban használjátok, sajnálatos módon nem csak az összebújást váltja ki ez a program, hanem gyakran az utójátékot is teljesen kitörli.

Pedig ez utóbbi bizonyítottan erősíti a kapcsolatot és az összetartozás érzését. Szóval, félre az internettel!

Rendszeresen újítsátok meg a szexuális életeteket

Ha már a hancúrozások szóba kerültek, ki kell emelnünk, mennyire fontos hosszú távon a folyamatos újítás. Óhatatlan, hogy kialakuljon köztetek egy rutin, ez minden pár életében megjelenik.

A megoldás nem az, hogy ritkítjátok az együttlétek számát, hanem az, hogy új színt visztek a szexuális életetekbe. A praktikákat már biztosan hallottad, de vajon mennyit vetettél be belőlük?

Hányszor bújtatok össze váratlanul? Mikor lepted meg egy szép fehérneművel? Volt már rá példa, hogy kipróbáltatok valamilyen segédeszközt, vagy éppen éltetek a szerepjátékok adta lehetőségekkel?

A tippekkel nem elég tisztába kerülni, alkalmazni is kell őket, különben az együttlét unalmassá, lapossá, kiszámíthatóvá, és sokkal kevésbé kielégítővé válik.

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!