A babaszoba berendezésének alapjai

A babaszoba berendezésének alapjai

Címlap / Életmód / Család / A babaszoba berendezésének alapjai

Az új szülők életében nagy stresszt jelent mindent elegyengetni mire a pici megérkezik.

Hogy a babaszoba berendezése ne okozzon fejfájást, vedd figyelembe a következő szabályokat. Az egész várakozási folyamat a rengeteg teendő mellett mégis ellenállhatatlan.

A szülők úgy érzik, rengeteg felszerelés kell egy baba jó ellátásához: bútorok, ruhák, bébi termékek, egészségügyi és egyéb információk. Kezdjünk mindent az alapoknál. Ami a legfontosabb, hogy a babaszoba tárt karokkal várja a családot, amikor az új lakó megérkezik. Az alapberendezések a következők: kiságy, pelenkázó, tárolási megoldások.

Előszőr is határozd meg a költségvetést és a baba jövetele előtt kb. 2 hónappal kezdj gondoskodni az alapberendezésekről. Így pontosan fogod tudni, mennyi pénz maradt az extrákra. Aminek minden jól felszerelt babaszobában lennie kell:

1. Kiságy

A funkció és stílus a legfőbb szempontok, amikor a kiságy kiválasztására kerül sor. Hogyan fogod használni a kiságyat? Csak egy gyermeknek tervezed? Vagy pedig a kistestvérek is hasznát vehetik majd? A legtöbb kiságy állítható magasságú, így a baba fekhelye lehet magasabban vagy alacsonyabban is. Általában mozgatható oldalsó sínnel könnyebben hozzáférhet a szülő a babához.

A fa kiságy csak fabútorral megy, a vas gyerekágyat viszont társítani lehet vas vagy fabútorral is. Ha ágyneműt vásárolsz, maradj a választott stílus és funkcionalitás mellett, mely az igényeket leginkább kiszolgálja. Végül pedig győződj meg arról, hogy a kiságy megfelel minden biztonsági szabálynak.

2. Pelenkázó asztal

Lényeges, hogy a babát egy biztonségos és kényelmes helyen tudd pelenkázni. A legtöbb modern pelenkázóasztalt szettben a kisággyal lehet megvásárolni. Nyitott polcokkal van ellátva, hogy a tárolást megkönnyítse.

A pelenkázó szekrény lényegében egy olyan kredenc, amelynek kényelmes teteje és alatta tárolója van. Ami után a pici megnő és már nem lesz szüksége pelenkázásra, az után is használhatod a kis szekrényt mint tárolásra alkalmas bútordarab.

3. Tároló megoldások

A dobozok és kosarak könnyű, dekoratv és olcsó tárolási megoldások. Egy dekoratív doboz elrejti tartalmát és tiszta, rendezett hatást kelt, ráadásul karaktert ad a szobának. A nyitott polcokra kosarakat is tehetsz, így mindig kézügyben lesznek a pici cuccai. A mosdóban is legyen egy kosár, ahol a baba fürdetési kellékeit és játékait tárolhatod.

4. Egyéb lényeges bútorok

Mi után álmatlan éjszakák várnak rád a jövőben, és az új családtag nem kevés odafigyelést igényel, jól jön egy kényelmes hintaszék a gyerekszobában. Biztosan találsz egy a dekorációhoz illeszkedő kényelmes hintaszéket.

Egy jó video vagy audio babamonitor sem árt, mert a szülők ettől nyugodtabbak lesznek és a baba is biztonságban lesz.
 

VIDEO Íme a 10 legolcsóbb szobanövény, amit imádni fogsz

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!