Az apró zöld „kis káposzták” a tél közeledtét jelzik. Alacsony a kalória tartalmuk, és nem mellesleg nagyon finomak. Vigyázzunk, hogy semmiképpen se hőkezeljük túl, mert akkor igencsak furcsa szagot áraszthatnak!
Csak friss kelbimbót vegyünk. Kizárólag zöld, tömör fejű hajtásokat érdemes megvenni. Ha sárgás a színe, már nem friss a zöldség. És sohase feledjük, hogy igazán jó ételt csak jó (nem egyenlő a drágával) alapanyagból lehet készíteni.
Hozzávalók:
- 50 dkg kelbimbó
- só
- 10 dkg kockázott bacon
- 1 dkg vaj
Elkészítés:
A kelbimbót megmossuk, majd x alakú bevágásokat ejtünk a torzsája felől. Így könnyebben megpuhul majd a zöldség.
A kelbimbót enyhén sós vízben megpároljuk, majd leszűrjük.
Kevés vajon megpirítjuk az apró kockákra vágott bacont.
Hozzákeverjük a leszűrt kelbimbót, és óvatosan összeforgatjuk őket.
Önmagában is fogyaszthatjuk a baconös kelbimbót, de húsokhoz köretként is kiváló.