A legszebb idézetek esküvői meghívókra

A legszebb idézetek esküvői meghívókra

Címlap / Szerelem / Esküvő / A legszebb idézetek esküvői meghívókra

Legyen hetedhét országra szóló, vagy éppen csak szűk családi körben tartott, hosszasan tervezett vagy az utolsó pillanatban kivitelezett, egy esküvő két ember szerelmének megpecsételése, és mindenképpen az életük egyik legfontosabb és legemlékezetesebb pillanata. A meghívó pedig nem csak ezt prezentálja, de évek múlva is szép emlékeket idéz majd, éppen ezért nem mindegy, mi kerül rá. Ha még nem választottatok, adunk néhány tippet.

Elegáns

Ha elegáns, sallangoktól mentes esküvőt terveztek, és semmiképpen sem szeretnétek, hogy bármi is túlságosan giccses legyen, akkor valószínűleg a meghívótok is letisztult, egyszerű
Az ilyen meghívón egy rövid idézet mutat a legjobban. József Attila szavai szépen illeszkedhetnek a képbe, hiszen nem tolakodóak vagy nagyzolóak, egyszerűen csak kijelentik a legnagyobb érzelmek létezését.
„Aki halandó, csak halandót szerethet hallhatatlanul.” (József Attila)

Visszafogott

Vannak, akik az esküvőn igazán szeretik szabadjára engedni az érzelmeiket, de az is érthető, ha valaki ilyenkor is úgy érzi, nem a szavak vagy jelképek mutatják meg az igazi szerelem mélységét. Nekik Stendhal szavai biztosan elnyerik a tetszésüket.
„Mi nem hirdetjük fennen, hangos szóval, 
Csak te, csak én, örökké és holtodiglan. 
Mi megpróbálunk csendben boldogok lenni, 
Lelkünk mélyén őszintén, igazán szeretni.””
(Stendhal)

Érzelmes

Persze, mikor mutatnád ki az érzelmeidet, ha nem éppen az esküvődön. Ilyenkor nem ciki elérzékenyülni, kimutatni, mennyire fontos neked a másik, és mennyire sokat jelent neked ez a kapcsolat – nem mintha az év bármely másik napján az lenne. 
József Attila klasszikusa igazán érzelemgazdag, mégsem túl giccses vagy üresre koptatott, hiszen a magyar irodalom legszebb sorai közé tartoznak ezek a szavak.
„Szeretlek, mint anyját a gyermek, 
mint mélyüket a hallgatag vermek, 
szeretlek, mint a fényt a termek, 
mint lángot a lélek, test a nyugalmat! 
Szeretlek, mint élni szeretnek 
halandók, amíg meg nem halnak.” (József Attila)

Modern

Talán meglepő, hogy egy modern meghívóra olyan régi szavak kerüljenek, mint Szent Ágostoné, de lehet, hogy ma sem tudná senki jobban megfogalmazni azt, ami napjainkban a házasság sokak számára jelent: két ember egyenlő kapcsolata, melyben mindketten ugyanúgy segítik és tisztelik a másikat, együtt dolgozva a közös boldogságért.
„Ha Isten a nőt a férfi urává akarta volna tenni, 
Ádám fejéből vette volna. 
Ha rabszolgájává, a lábából. 
Ámde oldalából vette, mert élettársává, 
egyenlő párjává akarta.” (Szent Ágoston)

Hagyományos

Szerencsés nemzet vagyunk, hiszen népi irodalmunk teli van szebbnél szebb idézetekkel és gondolatokkal. Ha hagyományos, esetleg vidéki esküvőt terveztek, akkor jó ötlet lehet ehhez már a meghívón megalapozni a hangulatot, és egy népdal sorait tűzni a papír fejlécére.
„Megkötöm lovamat szomorú fűzfához,
megkötöm szívemet gyönge violához.
Lovamat eloldom, mikor a nap fölkel,
de tőled violám csak a halál old el.” (Magyar népdal)

Bohém

A házasság persze komoly elhatározás, de az esküvő egyúttal vidám esemény is. Miért is ne lehetne egy kis humort csempészni az esküvői meghívóra is? Remélhetőleg a közös életetek is ilyen mosolygós lesz!
„Az életben az a legnagyobb boldogság, 
ha meggyőződhetünk róla, hogy önmagunkért 
szeretnek, pontosabban szeretnek bennünket annak ellenére, hogy önmagunk vagyunk.” (Victor Hugo)

Romantikus

Mi legyen romantikus, ha nem egy esküvő? Ha igazán mesebeli alkalmat terveztek, de Saint-Exupéry mindig remek forrás a hozzá illő idézettel.
„ Ha valaki szeret egy virágot, amely csak egyetlen 
példányban létezik a csillagmilliókon: ez épp elég neki, hogy boldog legyen, ha a csillagokra pillant.” (A. de Saint-Exupéry)

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!