A levesek a legkedveltebb fogások közé tartoznak a világon, ám egyre többen térnek át vegetáriánus vagy vegán étrendre és szembetalálják magukat a kihívással: hogyan utánozhatnák le a kedvelt ízvilágot hús nélkül?
Hála a kreativitásnak és az ízek sokszínűségének, hihetetlenül sok módszer és alapanyag áll a rendelkezésünkre, hogy a hagyományos leveseket újragondoljuk és ízletes, tápláló, de húsmentes verziókká varázsoljuk őket. Ezek a levesek ennek az egyszerű praktikának köszönhetően jóval kevesebb kalóriát és zsírt tartalmaznak majd sőt, ha a tejtermékeket és a tojást is kihagyjuk belőlük, akkor a koleszterinnel sem kell kalkulálnunk.
1/4 Tárkonyos zöldbableves
A tárkonyos zöldbableves hagyományosan csirkemellel készül felénk, de sokan raknak bele gombát is. Biztos kitalálod, nem túl nehéz húsmentessé tenni ezt a fogást, egyszerűen ki kell belőle hagyni a húst. Hogy ez bármit is ront-e az ízén? Egyáltalán nem! A zöldbab és a hozzá használt tárkony annyira karakteres ízvilágot biztosít, hogy hiányérzettől a legkevésbé sem kell tartanod. A hüvelyesnek köszönhetően ez a leves gazdag növényi fehérjékben, rostokban és ha a burgonyát sem hagyod ki belőle, akkor még jobban laktatni fog.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!