Légy az a nő, akire a benned élő kislány büszke lenne!

Légy az a nő, akire a benned élő kislány büszke lenne!

Címlap / Életmód / Lélek / Légy az a nő, akire a benned élő kislány büszke lenne!

Mindenkiben él egy belső gyerek, aki csak arra vár, hogy minden álmát teljesítsd, mindezt úgy, hogy közben megmarad benned a kellő játékosság az élethez. Egyesek szerint felnőttként kellemetlen elővenni gyermeki énünket, pedig pont ettől őrizhetjük meg fiatalságunkat és élvezhetjük igazán az életet. Ideje újra találkoznod a benned élő csodás kislánnyal!

A belső gyermek

Pszichológusok szeretnek „belső gyermek” munkát végeztetni klienseikkel, mert tudják, ha valaki, ő biztosan az igazat mondja majd, mindenféle sallang és megfelelési kényszer nélkül. Meditatív állapotban könnyen lehet vele kapcsolódni. Sokat segít, ha vizuálisan felelevenítjük képzeletünkben akkori énünket, majd elképzeljük a mostanival való találkozást. Ő a te igazi lényed!

Az évek során mindannyian rengeteg felesleges tulajdonságot aggatunk magunkra, néha egész távolra kerülünk önmagunktól. Ő ott benned, viszont pontosan tudja, hogy neked mire van szükséged és alig várja, hogy feltedd neki a kérdéseidet. Ehhez tényleg nincs semmire szükséged, csak saját magadra. Lazulj el az otthonod nyugalmában, tedd be a kedvenc zenédet és képzeld el, ahogy egy számodra kedves helyen találkozol azzal a vidám, játékos kislánnyal, aki egykor voltál.

Vlada Karpovich/pexels.com

Maradj mindig gyerek!

„Akit az Istenek szeretnek, örökre meghagyják gyereknek”- tartja a mondás, amivel lehet sokan vitatkoznának, de ők valószínűleg nagyon mélyre elzárták magukban gyermeki énüket. Természetesen nem arról van szó, hogy felnőttként is gyerekesen, felelőtlenül kellene élni az életet, csupán nem szabad elveszíteni a bennünk élő játékosságot, kalandvágyat, mert ezek által találhatjuk magunkat újabb és újabb kalandokban.

Ráadásul nem szabad megfeledkezni a gyerekkori nagy álmokról sem, hiszen egy-egy beteljesítetlen álom örökre nyomot hagyhat életünkben.

Egykor arról álmodtál, hogy színésznő, vagy énekesnő leszel? Még, ha az életed nem is így alakult, a benned élő gyerekben még akkor is ott a vágy, hogy ezt megélhesse, tehát gondoskodj róla, hogy álmát valamelyest teljesítsd. Mondjuk vidd el őt gyakran színházba, moziba, énekelj a kocsiban, vagy a zuhany alatt úgy, mintha több ezer embernek énekelnél, vagy akár iratkozz be egy kezdő színjátszó körbe. Fogadni mernék, hogy rengeteg álmod volt gyerekként és ezekből sok még arra vár, hogy beteljesítsd. 

Így vigyázz rá!

Íme pár lépés, ami segíthet közelebb kerülnöd a benned élő gyermekhez, ezáltal pedig feltárulhat előtted egy egészen új világ:

  • Szánj időt önmagadra! Bárhol, bármilyen formában tudsz a benned élő kislánnyal kapcsolódni, de ehhez az kell, hogy erre az időre mindenki mást zárj ki és csak magaddal foglalkozz!
  • Kezdjetek el beszélgetni! Ami elsőre furcsán hangozhat, de meditatív állapotban bármi sikerülhet. Kérdezd meg tőle, hogy mi tenné igazán boldoggá és beszéld meg vele, hogy felnőttként ezt milyen formában tudod számára megvalósítani.
  • Elő a régi képekkel! Sokat segíthet a kapcsolódásban a régi emlékek felelevenítése. Tegyél ki magadról egy régi képet az egyik polcodra és csodáld meg őt minden nap, esetleg mondd el neki mennyire szereted.
  • Merj játszani! Ki mondja, hogy játszani csak a gyerekeknek lehet? Merj újra játékosan, kalandvágyóan élni, mert sokszor sajnos ez hal ki belőlünk a felnőtté válás során. Ettől még lehetsz felelősségtudatos ember, de közben miért ne élvezhetnéd az életet?
  • Óvd őt, ahogy csak tudod! Elvileg a szülők feladata lenne megadni a gyermek számára a teljes érzelmi biztonságot, de valljuk be, ez sokszor nem teljesül. Nem kell ezért őket okolni, mert felnőttként már mindenki tudja vállalni önmagáért a felelősséget, ezért nyugodtan átveheted az irányítást és megóvhatod belső gyermekedet mindentől, ami számára veszélyt jelenthet.
  • Légy önmagad! Őt nem tudod méregdrága holmikkal levenni a lábáról, mert nem ez jelenti számára az értéket. Azzal tudod boldoggá tenni, ha mersz önmagad lenni és nem akarod más elvárása szerint élni az életedet. Válaszd őt mindig és mutatni fogja a helyes irányt neked!

VIDEO Íme a 10 legolcsóbb szobanövény, amit imádni fogsz

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!