Futball női szemmel. Ezt hozta a foci a családom életébe

Futball női szemmel. Ezt hozta a foci a családom életébe

Címlap / Életmód / Család / Futball női szemmel. Ezt hozta a foci a családom életébe

Sokunk életében van egy pont amikor elérkeznek olyan események, amelyekre legkevésbé számítottunk. Az enyém saját otthonom négy fala között lepett meg. Beviharzott fekete-fehér öltözetben, betöltött minden zeget-zugot, beleértve a délutánok, esti programok nagyrészét is.

Meggyőződésem, hogy sokan vannak hasonló szituációban mint jómagam. A gyermekeim hobbijának köszönhetően olyan ismeretekkel gazdagodhattam, melyek valójában kívül estek érdeklődési szférámon sok-sok éven keresztül és láss csodát, névről névre fel tudom sorolni az összes fekete-fehér mezes játékos nevét és szerepkörét. Képes vagyok egy-egy eszmecserére a látott meccs tükrében.

Az elmúlt időszak feledhetetlen örömmel, büszkeséggel lepte meg az olasz szurkolótábort. A zászló megfordult egy estére és magyar identitást kapott a „salotto italiano”.  Ott és akkor érkezett az inspiráció miért is olyan fontos a futball egy család életében: 

Kommunikációs híd

Összeköti emberek sokaságát, kommunikációs hidat képezve a társadalom legeltérőbb rétegei között. Mindez a családon belül is kamatoztatható. Remek közös minőségi időtöltés lehet egy futballmeccs megtekintése, újabb érdekes és hasznos beszélgetéseket garantálva a sporteseményt követő napokban is. Fiú-apa program? Nem kizárólag! Érdeklődő szülő és gyermek közti kapcsolatépítés és tartás.

közös meccsnézés előnye
weyo/depositphotos.com

A szabályok betartása

A játék sportszerű kivitelezése. Már egészen kis kortól fény derül rá, hogy a szórakozás is szabályokhoz van kötve. Vagy betartjuk a formulákat vagy felvállaljuk a következményeket. Ha jobban belegondolunk mindez egy felbecsülhetetlen tanítás gyermekeink számára és ráadásul nem nekünk kell ismételgetni hanem neves sportólok a nagymesterek.

Teamwork/ Csapatszellem

11 játékos kollaborációja. Hányszor halljuk, hogy az iskolai foglalkozások során nem mindig felhőtlen a csoportos tevékenység?! Ennél jobb példát nehezen találhatnánk. Egy zöld pázsitot 90 percen keresztül 11 sportoló oszt meg. Ahol a harmonikus csapatszellem, a saját feladatkör ellátása hoz elismerést, adott esetben egy csodaszép kupát. Ha jobban belegondolunk mindez pontosan így működik az élet bármely területén.

VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»