Napi 5 perc is elég! 7 testi gyakorlat, ami megnyugtatja a lelked

Napi 5 perc is elég! 7 testi gyakorlat, ami megnyugtatja a lelked

Címlap / Életmód / Lélek / Napi 5 perc is elég! 7 testi gyakorlat, ami megnyugtatja a lelked

Mindenre szánunk időt, de sokszor elfelejtünk a legfontosabb dologra időt fordítani: magunkra. Pár hasznos gyakorlat, amelynek segítségével pihentebbek lehetünk a mindennapokban.

Lélegezz ki

A légzőgyakorlat az egyik legegyszerűbb relaxációs stratégia, és hatékonyan nyugtatja a stresszes testet és elmét bárhol, bármikor. Ülj vagy feküdj le egy csendes és biztonságos helyen, például az ágyon vagy akár az otthonod padlóján egy kiterített szőnyegen, és tedd az egyik kezedet a hasadra. Lélegezz be háromszor, majd lélegezz ki ugyanúgy lassan háromszor.

Érezni fogod, ahogy a hasad emelkedik és lesüllyed, amikor belélegzel és kifújod a levegőt. Ismételd meg ötször, vagy addig, ameddig azt nem érzed, hogy a tested szépen, lassan megnyugszik.

Légzéssel a stressz ellen
knape/istockphoto.com

Engedd el a fizikai feszültséget

Amikor mentálisan stresszesnek érezzük magunkat, gyakran érezzük magunkat fizikailag is görcsösnek. Bármilyen fizikai feszültség feloldása segíthet a test és az elme stresszének enyhítésében.

Feküdj egy puha felületre, például ágyadra, szőnyegedre vagy jógamatracodra. Feszítsd meg egyszerre a test egy adott részét (lábujjak, karok), majd szépen, lassan engedd el az izmaidat. Ennek során vedd észre, hogyan változik a testérzeted. Sokan vagy az arcuk, vagy a lábujjaik izmaival kezdik, majd a testükön át tartó izmokon át haladnak tovább.

Fizikai feszültség elengedése
fizkes/istockphoto.com

Vizualizáció

Képzeld el, hogy egy nyugodt helyen vagy, nem stresszelsz, csak pihensz. Ülj egy csendes és biztonságos helyre, például a hálószobába, és gondolj egy olyan helyre a világon, ahol a legnyugodtabbnak érzed magad. Csukd be a szemedet, és képzeld el az adott helyhez kapcsolódó összes részletet: a látnivalókat, hangokat, illatokat, ízeket és tapintható érzéseket.

Például, ha a strandra gondolsz, elképzelheted a nyugodt hullámokat, a homokban játszó gyermekek hangját, a fényvédő illatát, a hűvös fagylalt ízét és a homok érzetét a lábad alatt. Minél többet foglalkozol a vizualizációval, annál többet tudsz pihenni.

Vizualizáció stressz ellen
fizkes/istockphoto.com

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3

»