Hozzávalók 2 személyre:
– 200 g burgonya, főzve, kockára vágva
– 50 g bacon, vékonyra szeletelve
– 5 tojás
– 50 ml tej
– 50 g parmezán sajt
– 25 g cheddar sajt, reszelt
– 1 teáskanál petrezselyem, apróra vágva
– 50 g vöröshagyma, apróra vágva
– 1 / 2 teáskanál bors
– 1 / 8 teáskanál szerecsendió por
– 1 / 4 teáskanál só
Elkészítése:
1. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra. A bacont egy serpenyőben pirítsuk meg.
2. Keverjük össze a tojásokat a fűszerekkel (vöröshagyma, bors, szerecsendió, só).
3. Öntsük egy hőálló edénybe a tojásos keveréket, a tejet, tegyük hozzá a burgonyát, bacont, parmezánt és keverjünk el mindent. Szórjuk meg a tetejét még cheddar sajttal és ha tetszik, zöldpetrezselyemmel.
4. Tegyük az egészet a sütőbe és süssük aranybarnára. Forrón tálaljuk.