Sajtos tavaszi zöldségtorony

Sajtos tavaszi zöldségtorony

Címlap / Életmód / Receptek / Sajtos tavaszi zöldségtorony

Üde, finom és látványos előétel, amely alig pár perc alatt elkészül. Csak friss hozzávalók és egy kis odafigyelés szükséges hozzá.

Hozzávalók 4 személyre:

– 25 dkg fetajasajt
– 2 evőkanál tejföl
– 1 csokor friss kapor
– 8-10 db. piros retek
– 2 szál újhagyma
– 4 kisebb uborka vagy 1 kígyóuborka
– 2 nagy paradicsom
– só, bor ízlés szerint 

Elkészítése:

1. A retket, zöldhagymát és kaprot apró darabokra vágjuk. Egy közepes tálban összekeverjük a fetasajtot és a tejfölt, hozzáadjuk az apróra vágott zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

2. Az uborkát és a paradicsomot szeletekre vágjuk. Az uborkaszeletek 1/4-ét kör formában tányérra rakjuk, rákanalazzuk a sajtos keverék 1/4-ét (kissé megnyomkodjuk). Egy evőkanállal körbe simítjuk, hogy valóban henger formája legyen. 3-4 paradicsomszeletet a tetejére helyezünk.

3. A műveletet megismételjük még 3-szor. A „tornyok” tetejét kaporral szórjuk meg. Friss kenyérrel vagy pirítóssal fogyasztjuk.
 

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!