9 ok a méhpempő rendszeres fogyasztása mellett

9 ok a méhpempő rendszeres fogyasztása mellett

Címlap / Életmód / Táplálkozás / 9 ok a méhpempő rendszeres fogyasztása mellett

A méhpempő az az anyag, amely a méhek garatmirigyében termelődik. Több mint 150 biológiai tényezőt tartalmaz, ezért számtalan jótékony hatása ismert.

Idegrendszer

A központi idegrendszerben lezajló degeneratív folyamatok lassításában is komoly szerepe lehet a méhpempő rendszeres fogyasztásának.
Ennek a hatásnak köszönhetően nagyon hatékony étrend-kiegészítő lehet például a kezdődő Alzheimer kórban szenvedőknek, vagy más, idegrendszeri degeneratív betegségben érintetteknek.

Daganatos megbetegedések

A méhpempő rendszeres fogyasztását sokan ajánlják rákos megbetegedésekben szenvedőknek is. Egyik értékes hatóanyaga ugyanis a 10-HDA sav, amely meggátolhatja a rákos sejtek terjedését.
Alkalmazása során érdemes minél kevesebb húst enni, akár a teljes vegetáriánus étrendre áttérni, és nagyon sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani, mindez ugyanis javítja a gyógyító hatást.

Meddőség

Nagyon sok nő szenved attól, hogy valamilyen okból nem tud teherbe esni. A méhpempő sok nő gyermekvállalási vágyát váltotta már valóra, mivel a benne található hatóanyagok kedvezően hatnak az ovulációra, így nagyban javítják a teherbeesés esélyét.
Érdemes havi kúrát tartani, majd egy hónap pihenés után újabb kúrába kezdeni.
Kúra: naponta étkezés előtt 2x20g pempős méz, vagy 0,1-0,6 g tiszta pempő [wikipedia]

Menstruációs problémák

A méhpempő hathatós segítséget nyújthat azoknak a nőknek, akiknek rendszertelen a menstruációjuk.
Havi kúrákkal itt is látványos eredményeket érhetünk el, a menstruáció ugyanis kiszámíthatóbbá, rendszeresebbé és nem utolsó sorban kevesebb fájdalommal járóvá válik. Elég 1-2 grammot fogyasztani belőle, a menstruáció első napjától kezdve.

Cukorbetegség

A 2. típusú cukorbetegség kezdeti szakaszában még nagyon sok körülmény és egészségügyi érték javítható megfelelő diétával, helyes táplálkozással és megfelelő mozgással. Mindezek nagyon hasznos kiegészítője lehet a méhpempő, ami hatóanyagai révén csökkenti a szervezet inzulinrezisztenciáját.
Rendszeres fogyasztásával a vércukorszint hosszabb távra is csökkenthető. Az érintettek természetesen feltétlenül egyeztessék szakorvosukkal, hogy méhpempőt fogyasztanak.

Kedélyállapot

A méhpempő nagyon jó hatással van a lélekre, javítja a kedélyállapotot, feltölt energiával és segít a hangulatingadozások normalizálásában. Anyagai az agyalapi mirigyben is kifejtik hatásukat, így segít megelőzni vagy leküzdeni a depressziót.
Nagyon hatékony hangulatjavító szer, egyszerre javítja a szellemi és a fizikai állapotot, így érvényesítve az „Ép test – ép lélek” elvet.

Reuma

A méhpempő a reumás betegségekre is jó hatással van: serkenti ugyanis egy olyan hormon, a kortizol képződését, aminek köszönhetően az ízületek degeneratív változásai látványosan lelassulhatnak, a porcszövetek pedig a szokásosnál gyorsabban regenerálódnak.
Gyulladáscsökkentő, antibakteriális hatása révén is hatékonyan segíti a mielőbbi gyógyulást.

Vérszegénység

A méhpempő rendszeres fogyasztásával a vérszegénységben szenvedő betegek eredményei is javulnak. A hatóanyagoknak köszönhetően ugyanis javul a vörös vértestek aránya és akár komoly javulást is elérhetünk a vértestek pusztulásának megállításában.
Az adagolást érdemes szakemberrel egyeztetni, de a betegség súlyossága alapján az adagok emelhetőek.

Érelmeszesedés

Az érelmeszesedés népbetegségnek számít hazánkban, így nem árt, ha odafigyelünk magunkra ilyen szempontból is, és megpróbáljuk megakadályozni a betegség kialakulását.
A méhpempő csökkenti a vérben a koleszterin és a triglicerin szintjét, és egyben hatékonyan gátolja ezek lerakódását az ér falaira. Ezáltal keringésünk tovább marad fiatal, amit testünk és szellemünk egyaránt megérez és meg is hálál majd.

VIDEO Íme a 10 legolcsóbb szobanövény, amit imádni fogsz

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!