Ezért nem jó ötlet kivesézni a barátokkal a párkapcsolati gondokat

Ezért nem jó ötlet kivesézni a barátokkal a párkapcsolati gondokat

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Ezért nem jó ötlet kivesézni a barátokkal a párkapcsolati gondokat

Egy párkapcsolaton belül rengeteget számít, mennyire kapcsolódunk egymáshoz, mennyire értjük meg a másikat és persze az is, hogyan rendezzük a konfliktusainkat.

A legnagyobb harmónia mellett is óhatatlan, hogy a házasságok időnként kisebb-nagyobb harcokhoz vezetnek. Ezeket a problémákat rendezni kell. De vajon helyes dolog úgy kilábalni belőlük, hogy közben megosztjuk őket a barátokkal, a családdal? Segítenek-e tanácsaik a problémák megoldásában, vagy rosszabbá teszik a helyzetet? 

Teljesen természetes, hogy szeretteinkhez fordulunk, amikor falakba, nehézségekbe ütközünk. Ez valójában egy nagyon jó dolog, hiszen ők meghallgatnak minket és a tőlük telhető legnagyobb segítséget nyújtják számunkra. Nincs ez másként velem és a barátaimmal sem: el sem tudom képzelni, hogy elhallgassak előlük valami fontosat, vagy ne legyek ott velük, amikor szükségük van rám. Ugyanakkor a magánügyeket nehezen vagy egyáltalán nem szeretem megosztani. A Two Drops Ocean szakértői szerint, nem ajánlott a párkapcsolati problémákat kiteregetni.

Nézzük, miért is nem jó, ha a barátainkkal vesézzük ki a párkapcsolati gondjainkat!

Csak féligazságok alapján dönthetnek

Amikor beavatod a barátnődet a párkapcsolati konfliktusodba, akkor automatikusan csak a történet egy részét tudod elmondani neki. Jó esetben ennek az ellenkezőjére is törekszel, ám szinte biztos, hogy hiányos információkkal szolgálsz, hiszen valószínűleg még benned sem állt össze a kép. Az is biztos, hogy nem tudsz minden kiváltó okról, és érzelmileg túlfűtött vagy: egyértelmű, hogy csak a te, kissé zavaros szemszögödből tudsz mesélni. Így aztán a barátnőd ez alapján fog véleményt formálni. Adott esetben a szövetségeseddé válhat, aki olyasmire bújtat fel, ami csak egyre távolabb és távolabb sodor a tényleges probléma megoldásától.

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3

»