A 6 leggyakoribb masszázs- hogy könnyebb legyen választani

A 6 leggyakoribb masszázs- hogy könnyebb legyen választani

Címlap / Életmód / Egészség / A 6 leggyakoribb masszázs- hogy könnyebb legyen választani

Amikor masszázst szeretnénk igénybe venni, és nekiállunk keresgélni, meglepődve tapasztalhatjuk, hogy mennyiféle lehetőséggel van dolgunk. Mivel valóban rengeteg változat létezik, mindet felsorolni nem tudjuk, de lássuk a leggyakrabban használt masszázsformákat.

Lazító

A nyugati típusú masszázsok közül a „legegyszerűbb” forma. A lényege, hogy az asztalon fekvő vendég minél jobban ellazuljon, sikerüljön megszabadulnia a stressztől. A testben fellelhető kötéseket és csomókat oldja, de csak addig a pontig, amíg ez még nem fájdalmas.

Sport

Szintén egy nyugati típusú masszázsforma, vagyis asztalon végzik, a masszőr pedig a kezét, valamint maximum a könyökét használja a folyamat közben. A különbség a lazító és a sport masszázs között egyszerűen az, hogy más a célja.
Az előbbinél egy kellemes nyugalom elérése, ez utóbbinál pedig a sportolásban megfáradt izmok rendbetétele. Sokkal mélyebben és nagyobb intenzitással dolgozik, nem egyszer fájdalommal is járhat.

Orvosi vagy gyógymasszázs

A modern, nyugati masszázs legmagasabb formája. Alapfogásaiban is eltér az előzőektől, valamint végzéséhez mélyebb anatómiai, kortani és latin tudás szükséges. A masszázst orvos írja elő, általában több más mechano terápiával együtt.
Izom és idegi problémák kezelésében nyújt hathatós segítséget. Mivel a vendég általában erős fájdalommal, például lumbágóval, fordul a szakemberhez, így a folyamat hosszú, és sokszor kellemetlen, de hatékony segítség.

Thai

A thai masszázs már a tradicionális, keleti típusú kezelésekhez tartozik. Lényegi különbség, hogy nem ágyon, hanem a földön végzik, és a vendégnek nem közvetlenül a bőrével dolgoznak, hanem egy speciális póló és nadrág fedi a testét.
Fontos, hogy itt a masszőr a teljes testét használja a lazítás során, tehát akár a térde, vagy a sarka is hathatós segítséget jelenthet. Nagy hangsúlyt fektet az ízületek lazítására is, így nyújtások és feszítések is feltűnnek a masszázs közben.

Lávaköves

Ágyon végzett, az energiaáramlásra nagy hangsúlyt fektető forma. „Segédanyagként” lávaköveket használ, amelyek tulajdonságai ideálisak a masszázshoz. Ezek az eszközök ugyanis gyorsan felmelegíthetőek, ám hűlés közben lassan, egyenletesen adják csak le a hőt, így nagyban elősegítik a test ellazulását, valamint a lélek megnyugvását.
A stressz és energiapontokra helyeznek egy-egy követ, majd a masszőr is a kezébe vesz kettőt, és azzal dolgozik a testen. Különösen kellemes élmény, hogy az emberi kéznél forróbb, de még tökéletesen kellemes meleg tárgyakkal lazítják a vendéget.

Ma-Uri

Az óceániai masszázsok családját gyarapító lazító tevékenység közben az az érzésünk támad, mintha a masszőr táncolna. A mozdulatoknak ugyani, amivel dolgozik, komoly jelentőségük van. Segítségükkel a szakember képes aktivizálni a test öngyógyító erőit.
Ehhez erősen olajos alkarját, valamint tenyérpárnáját használja, amivel olyan érzést kelt a vendégében, mintha a tenger hullámai dolgoznának a hátán, így mintegy kimossa a feszültséget az emberből.

Tipp

Bár a nyugati típusú masszázsnak nem szerves része, de érdemes úgy válogatni a lehetőségek közül, hogy gyertyákkal és füstölőkkel támogassák az ellazulást a szakemberek. Ahhoz, hogy a stresszt elengedjük, nem mindig elég az, ha az izmainkat megdolgozzák, sokszor komoly segítséget jelentenek a lágy fények, az illatok, valamint a halk, kellemes zene.
Mivel a masszázs rólunk szól, így ha közben csendben relaxálni akarunk, azt is megtehetjük, de akkor is biztosan partnerre lelünk a szakemberben, ha egy kis beszélgetéstől sem riadunk vissza.

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!