Letagadnál pár kilót? Ezeket a trükköket vesd be a strandon!

Letagadnál pár kilót? Ezeket a trükköket vesd be a strandon!

Címlap / Stílus / Letagadnál pár kilót? Ezeket a trükköket vesd be a strandon!

Néhány hónapja még nem is mertem arra gondolni, hogy ezen a nyáron is strandolhatunk úgy, ahogyan azt megszoktuk. A karantén alatt az én itthoni edzéseim sem voltak olyan hatásosak, mint amikor terembe jártam, de szerencsére gyorsan utolértem magamat, amint visszaállt a rend. Azonban a parton sosem lehet elég trükköt bevetni, ha alakformálásról, karcsúsításról van szó, hiszen mindenki szeretné a legjobb formáját hozni. Lássuk, hogyan tagadhatsz le te is pár kilót!

Válassz jól fürdőruhát!

A fürdőruha kiválasztásánál alapvető, hogy mindig az legyen feltűnő, amit hangsúlyozni szeretnél. Amennyiben inkább az alsótested teltebb, úgy sokkal jobban jársz egy egyszínű, sötét alsóval, valamint egy mintás felsővel. Ez a jól bevált trükk kiválóan vezeti a tekintetet, de nem az egyetlen lehetőség, amire támaszkodhatsz: a bikini alsó magasabb vágása például tökéletesen nyújtja a lábakat, márpedig a combok sosem lehetnek elég hosszúak. Ugyanígy nem mindegy, milyen kivágású a fürdőruhád felül, függetlenül attól, hogy egyrészest, vagy bikinit választottál.

A függőleges kivágások, minták magasabbnak mutatnak, a kör és V-kivágások, a nyak környékén futó pántok a felsőtestet formálják előnyösen.

Hasonlóan a mintákhoz, a fodrok, rojtok, szalagok és a különféle díszítések ideálisak arra, hogy magukra vonják a figyelmet, valamint az adott területet teltebbnek mutassák. Ha szeretnél ékszereket viselni a strandon, azokat ugyanezen alapelvek mentén vesd be. A nyakláncok a mellek irányába viszik a tekintetet, a fülbevalók az arc felé, a deréklánc a karcsú derekat, a bokalánc a formás bokát hangsúlyozza.

 

Csak ügyesen a kendővel!

A kendő remek lehetőség, hogy diszkrétté tedd a megjelenésedet, illetve arra is alkalmas, hogy letagadj pár kilót. Fontos, hogy a kendő nem arra szolgál, hogy elbújj mögé, ha takargatni szeretnéd vele magadat, akkor valószínűleg csak még inkább kiemeled az esetleges pluszkilókat. A megkötését és hosszát illetően érdemes térd fölött végződő kendőt választanod, és részesítsd előnyben a sötétebb alapszíneket, valamint a kisebb mintákat.

Akárcsak a fürdőruhák esetében, úgy a kendőkre is igaz, hogy a nagy és feltűnő motívumok könnyen optikai pluszokat jelenthetnek.

Ha az alsótestedet kicsit háttérbe szorítanád, akkor a kendőt tested legvékonyabb pontján érdemes megkötnöd: ez többnyire a derekat jelenti. Alma alkat esetében a mell alatt található a legvékonyabb pont, ám ha itt kötöd meg a kendőt, az nem feltétlenül lesz előnyös a strandon. A megoldás az, ha inkább strandruhát, kimonót választasz, vagy olyan hosszú kendőt veszel, amit keresztirányban meg tudsz kötni a nyakadban.

 

 

Figyelj a helyes testtartásra

Akik súlyfelesleggel küszködnek, sokszor szégyenkeznek a strandon, ezzel pedig automatikusan visszahúzódó, görnyedt testtartást vesznek magukra – mindez még sokkal jobban kihangsúlyozza az esetleges felesleget.

Ha görnyedt a vállad, előrehajolsz, akkor azzal máris többnek látszol a valóságosnál.

Szerencsére ezt a problémát bárhol és bármikor kiküszöbölheted! Csupán annyi a dolgod, hogy egyenes állsz, vállaidat enyhén hátrahúzod és figyelsz rá, hogy ne görnyedjen a hátad. Már ennyitől is sokkal karcsúbbnak tűnsz és te is jóval magabiztosabbnak nézel majd ki.

 

 

Válassz magasított sarkú papucsot

A magas sarkak minden öltözék esetében sokat számítanak és ez alól természetesen a strand sem kivétel. Ugyan nem praktikus tűsarkúban flangálni a parton, egy kis trükköt is bármikor bedobhatsz. A magasított talpú, éksarkú szandálok, papucsok kényelmes viseletet jelentenek, de a platformokhoz is nyúlhatsz, ha azok hátul kicsit magasabbak. Ezzel ugyancsak elősegítheted, hogy előnyösebb testtartást vegyél fel.

A magas sarkak automatikusan kerekebbnek, formásabbnak mutatják majd a popsidat, miközben téged remekül karcsúsítanak.

Kerüld ugyanakkor azokat a szandálokat, sarukat, amik a boka környékén megkötősek, a keresztpántok ugyanis megtörik a pillantást, és rövidebbnek mutatják a lábakat, ami egyáltalán nem cél a strandon.

 

VIDEO Közvetlen járat Budapestről: ezekkel a látnivalókkal csábít Tirana

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!