7 hétköznapi dolog, ami észrevétlenül károsíthatja a szívedet

7 hétköznapi dolog, ami észrevétlenül károsíthatja a szívedet

Címlap / Életmód / Egészség / 7 hétköznapi dolog, ami észrevétlenül károsíthatja a szívedet

1/7 Állandó idegeskedés

Ha mindig felhúzod magad apróságokon, és gyakran vagy ideges, az sajnos borzasztóan rosszat tesz a szívednek.

Növeli a szívrohamok esélyét, arról nem is beszélve, hogy amikor dühös leszel, annak hatását 2 órán át érzi a szervezeted.

A szívedre pszichológiai stressz helyeződik, a vérnyomásod megnő, a szívverésed felgyorsul; ennek eredményeképpen a szívbeli problémákra való hajlam megnövekszik.

Mostantól próbálj meg elszámolni tízig, mielőtt rendkívüli módon felhúznád magad azon, hogy mennyi mosatlan edény vár otthon, vagy ha véletlenül eltörsz egy poharat.

 

2/7 Kevés alvás

A pihentető alvás elengedhetetlen ahhoz, hogy az egészségedben ne legyenek problémák.

A szíved szempontjából pedig különösen fontos, és bizony ennek a szervednek minden óra számít.

Egy amerikai felmérésből kiderült, hogy azoknál, akik napi szinten átlag hat óránál kevesebb időt töltenek alvással, 27%-kal nagyobb eséllyel alakulhat ki érelmeszesedés – szemben például azokkal, akik nyolc órát alszanak egy éjszaka alatt.

Persze az alvás minősége is rengeteget számít, hiszen amennyiben állandóan felébredsz, és fáradtan kelsz fel, az ugyancsak veszélyes a szívedre nézve.

 

3/7 Alkohol

Azzal még nincs gond, ha időről időre megiszol egy kis bort, de amennyiben gyakran sor kerül az alkoholfogyasztásra, úgy azt a szíved is megérzi.

Ez ugyanis a szervezetedbe jutva megnöveli a vérnyomásod szintjét, ami fokozatosan növeli a szívproblémákra való hajlamot.

Arról nem is beszélve, hogy aki viszonylag gyakran iszik némi alkoholt, annak magasabb a szervezetében a trigliceridek száma: ez egy olyan típusú koleszterin, ami fokozatosan tömíti el az ereidet, és akár vérrögöt is okozhat!

 

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást