5+1 vágott virág, ami sokáig elél a vázában

5+1 vágott virág, ami sokáig elél a vázában

Címlap / Otthon / Kert és terasz / 5+1 vágott virág, ami sokáig elél a vázában

A vágott virág gyönyörű dísze lehet a lakásnak, de sajnos gyakran előfordul, hogy hamar elhervad – ha nem szeretnél néhány napra vásárolni gyönyörű virágcsokrot, vagy unod már hetente kétszer cserélgetni a szálakat a vázádban, akkor ezeket a növényeket válaszd, ugyanis nagyon jól bírják a megpróbáltatásokat még gyökerüket vesztetten is.

Boglárka

Ebből a csodaszép virágból nem is kell sok, hiszen nagy feje van, ráadásul sokáig el is áll a vázában – a boglárkánál tavasszal nincs jobb választás.

Ha fiatalon szedik le, még nagyon szoros bimbójuk van, de aztán lassan kinyílnak, és elterpeszkednek gyönyörű, színes szirmaikkal.

Ezzel lehet igazán játszani: ha azt szeretnéd, hogy sokáig megmaradjanak a szálak, vágd vagy vágasd bimbósan őket, és hagyd, hadd bontakozzanak ki a lakásban.

 

Csónakorchidea

A csónakorchideák a téli és kora tavaszi szezon igazi slágerei, de a melegben is lehet őket tartani.

Ha néha cseréled a vizüket, akár két hétig is gyönyörűen elállnak a vázában, és nagyon elegánsan mutatnak bármilyen helyiségben.

 

Cukorcserje

Ez a virág igazán különleges, érdekes alakjával feltűnő, de mégis elegáns dísze lehet a lakásnak.

Érdemes olyan helyre rakni, ahol magában is mutat, és nem nyomja el valamilyen más dísz a szépségét.

Több hétig túlélhet egy vázában, jellemzően minden csokorban ez az utolsó virágfajta, ami elhervad.

Kála

A kála a liliomok közé tartozó virág, elképesztően elegáns és minimalista tud lenni egy lakásban.

Ráadásul nem is igényel túl sok törődést – még akkor is, ha nem foglalkozol vele sokat, nem cseréled a vizét, és nem rakod kifejezetten napos helyre, akár hetekig is elállhat a vázában.

 

Szegfű

Itthon méltatlanul mellőzött virág a szegfű, pedig valójában gyönyörű, ráadásul nagyon szívós is.

Ugyanúgy bírja, ha magára hagyod, mint a kála, ráadásul ha kivárod, hogy rendesen kivirágozzon, gyönyörű növény lesz belőle.

Több hétig is elállhat egy vázában.

 

Tulipán

Az egyhetes időintervallum nem tűnhet soknak, de ezzel a tulipán még így is a legszívósabb vágott virágok közé tartozik.

Ez viszont olyan növény, ami alatt cserélni kell a vizet, ha nem akarod, hogy pár nap múlva már szottyadjon – így viszont egy teljes hétig is gyönyörködhetsz benne.

 

.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást