5 tipp, hogyan rendszerezd a gardróbodat nyáron

5 tipp, hogyan rendszerezd a gardróbodat nyáron

Címlap / Otthon / 5 tipp, hogyan rendszerezd a gardróbodat nyáron

Csak lógjon!

Nálam otthon a szekrényben általában azért nincs rend, mert a pulcsikat, pólókat, hosszú ujjúakat eddig nem felakasztva tartottam. Viszont minél több cikket olvastam a témában, annál inkább látom, hogy amit csak lehet érdemes felakasztani, hiszen így tényleg átlátható lesz a rendszerünk – ráadásul így kevésbé gyűrődnek a ruháink is.

Ha valami visszarakok, nem csak valahogy bedobom a polcra, mert nincs kedvem szépen hajtogatni– nem tudom, ez kinek ismerős még-, hanem szépen felakasztva megspórolok egy vasalást. Ilyenkor nyáron a melegebb ruhadarabokat pakoljuk tárolókba és tegyük fel nyugodtan a szekrény tetejére vagy akár az ágy alá. 

 

Színtiszta rendszer

A második legfontosabb dolog, ami tényleg nagyon látványos és praktikus, hogy színek szerint vannak csoportosítva a ruhák. Egyrészt látványra így olyan, mintha egy ruhaboltban lennénk – szép, ízléses és megjön az ember kedve az outfit kiválasztásához -, másrészt a hangulatunkhoz mérten azonnal megtalálhatjuk a tökéletes darabot, ami végigkíséri majd a napunkat. A világostól a sötét fele menjünk, a rövidebb ujjú pólóktól, a pulcsikon át egészen a ruhákig. Így tényleg mindent könnyű lesz megtalálni.

 

Rend a lelke mindennek

A fiókok is nagy „káoszelnyelők”, főleg, ha csak egymás után dobáljuk bele a dolgokat. Először még szépen összehajtogatva kerülnek bele a bugyik, zoknik, melltartók, fürdőruhák, de aztán abban a pillanatban, ahogy nem találunk valamit és épp sietős a dolgunk valahogy mindig összekeverednek. Erre a legjobb megoldás, ha fiókelosztókat vagy apró kis tárolókat veszünk bele, amivel percek alatt rendszerezni tudjuk az egészet.

 

Kiegészítők

A kiegészítők is mindig sarkalatos pontjai a gardróbnak, főleg nyáron, ahol a strandkendők, kalapok, napszemüvegek, szalmatáskák is fontos szerepet játszanak a szettekben. Azt hiszem a legjobb, ha mindent próbálunk egy helyen összegyűjteni, hiszen így látjuk át igazán, hogy miből gazdálkodhatunk. Egy nagyobb polcot bőven elég, ha kiürítünk a táskáknak, így biztosan nem nyomódnak meg, deformálódnak el. A napszemüvegeket, ékszereket pedig ha a gardróbban van rá hely szintén fiókelosztókkal, ha nincs egyszerű dobozokkal tudjuk rendezni. A sálaknak, öveknek vegyünk egy szintén a szekrénybe felakasztható többfunkciós tárolót, erre rálógathatjuk őket. 

 

Online tér

A másik kedvenc trükk, amit a keresgélés alatt találtam, hogy egyre több applikáció van már  a neten, ami szintén a gardrób rendszerezésében segít. Egy ilyen, a telefonra letölthető alkalmazásba, mint a Netrobe vagy a Cloth, könnyen befotózhatjuk az összes ruhadarabunkat, mappákba rendezhetjük őket, így még azokról sem felejtkezünk el, amelyeket nyárra a szekrény tetejére vagy az ágy alá száműztünk. Biztosan nem lesz az az érzésünk, hogy valami hiányzik. Ha pedig unatkozunk, virtuálisan még szetteket is összeállíthatunk a programban. 

 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást