5 tényező, amin időnként még a legboldogabb párok is összekapnak

5 tényező, amin időnként még a legboldogabb párok is összekapnak

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 5 tényező, amin időnként még a legboldogabb párok is összekapnak

Kiegyensúlyozott, harmonikus kapcsolat ide, vagy oda, akadnak olyan témák és életkörülmények, amikben még a legboldogabb párok sem feltétlenül értenek egyet. Ugyanakkor nem is kell mindig mindenben egy húron pendülni, a lényeg az, kikecmeregtek-e a válságból, konfliktushelyzetből. De vajon melyek a boldogságot veszélyeztető tényezők?

A pénz

Egy korábbi felmérés alapján a legtöbb pár össze szokott veszni időnként a pénzen sőt, ez az a téma, ami manapság az egyik leggyakoribb válóok.

Szóval nem kell meglepődnötök, ha alkalmanként ti is összezördültök az anyagiakon, mondhatjuk, ez teljesen általános. Főleg akkor okozhat sűrűn problémát a kényes téma, ha más a mentalitásotok az anyagiakat illetően, esetleg más-más úton érnétek el az egyébként közös céljaitokat.

Sajnos tényleg nem könnyű összeegyeztetni a nézeteiteket, ha azok alapjában véve különböznek, de meg kell próbálnotok, és arra kell törekednetek, hogy megtaláljátok az összhangot. Tehát felváltva engedjetek egymás elképzeléseinek, és mindketten hozzatok áldozatokat azért, hogy a másiknak (és ezáltal a kapcsolatotoknak) jó legyen.

Valamit másként csináltok

Már réges régen megbukott az az állítás, mely szerint az ellentétek olyan jól működnének a kapcsolatokon belül.

Míg a vonzás beindulhat az ellentétek esetében is, addig hosszútávon számtalan vitatéma alapját jelenti, ha nem egyezik az ízlésetek, véleményetek.

Minden kapcsolatban eljön az a pont, amikor valamiben idegesíteni kezd a másik. Túl lelkes, vagy túlságosan melankolikus? Állandóan felcsattan, vagy éppen már idegesítően nyugodt? Középen nyomja a fogkrémet? Nem hajtja le az ülőkét? Zsebkendőt hagy a zsebében?

Hosszasan sorolhatnánk… Minden páros másban különbözik, mást csinálnak eltérő módon, a kérdés az, hogy a felek mennyire akadnak fenn ezeken az apró-cseprő, ám gyakran zavaró tényezőkön.

Bizalmi kérdések

Ha rövidebb ideje jártok, akkor azért, ha pedig sok-sok éve vagytok együtt, akkor azért merülnek fel időnként a bizalmi kérdések köztetek. Szinte kivédhetetlen, hogy ne legyetek néha féltékenyek, az pedig csak a vérmérsékletetektől függ, mennyire válik feszültté a helyzet.

Ha csak néhány hónapja vagytok együtt, akkor még nem ismeritek egymást annyira, hogy nyugodtan hátradőlhessetek, és ne kelljen egyáltalán aggódnotok.

Ha viszont már régóta együtt vagytok, akkor azért bukkan fel időnként a féltékenység, vagy éppen a kétség, mert attól tartotok, unalmassá váltok a másik szemében, vagy valamiért mégis meggondolta magát a közös jövőt illetően… Ezért is jó, ha rendszeresen megerősítitek a köztetek levő szerelmet, a kapcsolatotokat, hiszen az a legszerencsésebb, ha egyáltalán nem engedtek teret a bizalmat hátráltató kérdéseknek, szituációknak.

Más mértékben igénylitek a közös időt

Szintén gyakori vitatéma, hogy nem igényeltek ugyanannyi közös időt.

Ha te vagy az, aki többet szeretne a kedvesével lenni, akkor úgy fogod érezni, hogy elhanyagol és leráz, feltéve persze, hogy ő mást igényel. Azonban, ha te kerülsz ebbe a szerepbe, akkor azt gondolod, hogy teljesen rátelepedett az életedre a szerelmed, és te egyenesen megfulladsz, ha nem lehetsz egyedül, vagy éppen a barátaiddal.

Ami biztos, hogy egyáltalán nem szeretnétek bántani a másikat, de mégis megteszitek, ha nem sikerül összehangolni a közösen eltöltött idő-igényeteket. Még, ha ez nem is sikerül tökéletesen, arra érdemes ügyelnetek, hogy amikor együtt vagytok, az valóban minőségi legyen, hiszen így az is boldogabb lehet, aki több időt szeretne tölteni a másikkal.

Eltérő a libidótok

Egy minőségi kapcsolatban nagyon fontos kérdés a szex, és nem állítjuk, hogy állandó vitaforrás lesz köztetek – főleg egy jól működő viszonyban –, de időről időre felmerülhetnek ellentétek itt is.

Ha máskor nem, hát akkor, amikor túl sokat túlóráztok, vagy éppen amikor babát vállaltok.

Azonban ha valamiben, akkor az intim kérdésekben célszerű minél előbb megoldásokat keresnetek, ugyanis ez olyan dolog, ami összehozhat benneteket, sok-sok évre összeláncolhat, de ugyanilyen könnyen a kapcsolatotok végét is jelentheti.

Feltéve persze, hogy alapjaiban tér el a libidótok, ami miatt egyikőtöknek állandó hiányérzete támad, és idővel – szinte óhatatlanul, de – másnál keresitek majd a boldogságot.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást