5 jel, hogy még nem állsz készen a házasságra

5 jel, hogy még nem állsz készen a házasságra

Címlap / Szerelem / Esküvő / 5 jel, hogy még nem állsz készen a házasságra

A házasság komoly elhatározással jár. Amikor két ember úgy dönt, hogy papíron is összeköti az életét, azzal nem kis felelősséget vesz a nyakába. Vannak, akik könnyen vágnak bele egy közös kalandba, de vannak olyanok, akik hezitálnak, nem tudják, vajon helyesen cselekszenek-e. Ha úgy érzed, te az utóbbiak táborába tartozol, akkor lehet, hogy még nem állsz készen a házasságra.

Több szabadságot szeretnél

Néha mindenkinek szüksége van arra, hogy magával is foglalkozzon. Ez természetes dolog, hiszen a hosszú párkapcsolat egyik titka, hogy ne fojtsuk meg a másikat, és mindenkinek jusson egy kis énidő.

Egy házasságban azonban kompromisszumot kell kötni, és elfogadni, hogy nem minden esetben te vagy az első helyen az életedben, hanem a párod, később pedig a közös gyereketek. Ha az együtt töltött idő már a kapcsolatod alatt is sokszor fojtogatóan hat rád, és szívesebben vagy egyedül, akkor nagy valószínűséggel nem állsz készen egy komoly elköteleződésre.

A szingliség is jó dolog tud lenni, hiszen olyankor azt csinálod, amit éppen szeretnél.

Készíts egy pro és kontra listát az érveiddel, és ha a házasság ellen több érvet hozol fel, akkor még valóban érdemes várnod az igazira.

 

Anyagiak, mint tabutéma

Egy kapcsolatban rengeteg stresszforrás van, amiket előbb vagy utóbb meg kell vitatnotok egymással. Az egyik ilyen kényes kérdés a pénz téma. Közös kasszán legyetek vagy sem, és ha nem vagytok közös kasszán, akkor ki és mit fizessen? Esetleg az lenne a jó, ha fizetéseitekhez mérten arányosan osztanátok fel a kiadásokat?

Ha azonban ez a téma tabunak számít nálad, és nem is beszéltek róla, de mégis feszültséget okoz, akkor még nem állsz készen a házasságra.

Azoknak a pároknak, akik éretten kezelik a kapcsolatot, érinteniük kell az ilyen és ehhez hasonló témákat is, mert ez elengedhetetlen a jó házassághoz.

A másik fontos szempont, hogy meg kell bíznod a partnered pénzkezelési szokásaiban. Sajnos bizalom nélkül egy kapcsolat sem képes sokáig életben maradni.

 

Nincsenek hosszú távú terveid

Megházasodni annyit tesz, hogy készen állsz arra, hogy a kapcsolatot a következő, mélyebb szintre emeld. Ez az a szint, amikor el kell döntened, mit vársz ettől a kapcsolattól, hogyan látod a kettőtök jövőjét.

Azonban, ha előtted nincs semmi konkrétum, csak „jól elvagy”, akkor még nem kellene belevágnod a házasságba.

Gondold végig, hogyan képzeled el a jövődet! Hol szeretnéd látni magad a jövőben, hol fogsz élni? Szeretnél gyerekeket? Saját házat?

Mellette képzeled el a jövődet vagy esetleg másokkal is találkozgatnál még?

Ha nem látod magad egy bizonyos férfi mellett, akkor valószínűleg még nem állsz készen arra, hogy férjhez menj.

 

Ha nem jön össze, el is válhatsz

Még az oltár előtt állva is azzal nyugtatod magad, hogy van egérút, hiszen manapság nem ciki elválni?

Míg nagyszüleink, szüleink idejében nem volt divat a válás, addig manapság már egyáltalán nem számít tabunak kilépni egy rosszul működő kapcsolatból.

Azért erre nem szabad alapozni egy házasságot – az egy komoly elhatározás kérdése, és nagy felelősséggel is jár.

Ráadásul, ha már a házasság előtt a válás gondolatával kacérkodsz, akkor érdemes újraértékelned a kapcsolatodat.

 

Azért mennél férjhez, mert kell

Még úgy érzed, hogy te várnál, világot látnál a pároddal, aztán később ráértek megállapodni és babát vállalni?

A családodban viszont annál nagyobb a nyomás, sőt a barátaitok többsége is már megállapodott, ezért úgy érzed/érzitek, hogy nektek is itt az ideje…

Nagyon fontos gondolat, hogy minden ember más, és teljesen más ritmus szerint él.

Ezért, ha még úgy érzed, nem állsz készen a házasságra, az teljesen helyénvaló.

Majd összekötitek az életeteket, amikor eljön az ideje, de semmiképpen ne külső nyomás hatására vágjatok bele egy komoly döntésbe.

 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást