5 dolog, amit jobb, ha sosem felejtesz az autódban

5 dolog, amit jobb, ha sosem felejtesz az autódban

Címlap / Életmód / Egészség / 5 dolog, amit jobb, ha sosem felejtesz az autódban

A hétköznapokban az autód valószínűleg nálad is fontos szerepet tölt be, épp ezért biztos, hogy te is tárolsz benne néhány holmit, ha esetleg szükséged lenne rájuk. De van, amit jobb, ha nem hagysz ott a kocsidban – sok esetben az egészséged érdekében is!

Gyógyszerek

Te is tartasz fájdalomcsillapítót az autód kesztyűtartójában, hogy ha hirtelen rád törne a fejfájás, legyen rá gyorsan megoldásod?

Noha szuper, hogy ennyire körültekintő vagy, mostantól inkább a táskádba tedd őket, és ne a kocsiba.

A legtöbb gyógyszer ugyanis szobahőmérsékleten tárolandó, ám az autódban többnyire sokkal melegebb, vagy éppen sokkal hidegebb van, amikor nem vezeted.

Noha a nagy hőség nem feltétlenül teszi tönkre a gyógyszert, attól még előfordulhat, hogy az állandó meleg miatt veszít a hatásából a tabletta.

 

Naptej

Nyáron te is odafigyelsz arra, hogy a bőrödet minél kevesebb káros sugárzás érje?

Emiatt érdemes naponta lekenned magad naptejjel (igen, még akkor is, ha nem mész strandra), ám az is sokat számít, hogy pontosan hol tárolod a terméket.

Az autódban ugyanis nagyon meleg van, és bár ironikusan hangzik, de a hőség képes lebontani a naptejben található összetevőket.

Ez az oka annak, hogy egy idő után nem elég hatásos a termék, és a használatával is leég a bőröd.

Ráadásul arról nem is beszélve, hogy az igazán nagy meleg miatt egy idő után akár le is robbanhat róla a kupak, amit nem jó szórakozás összetakarítani.

 

Flakon víz

Mindig tegyél be friss flakon vizet az autódba, ha útnak indulsz, és semmiképp se igyál ugyanabból napokon keresztül.

Bár kutatások még nem bizonyították be teljes bizonyossággal, de számtalan felmérés született már, amelyek szerint a műanyag flakonban található összetevők (például a ftalátok és a Biszfenol A) idővel feloldódnak a vízben, és ezek akár rákos megbetegedéseket is okozhatnak hosszabb távon.

A napsütés és a nagy meleg hatására ezek gyorsabban belekerülhetnek a vízbe, pláne, ha már egy ideje nem bontottad fel a flakont.

Ezért is jobb, ha sosem iszol ebből, miután a kocsiban felejtetted!

 

Egy üveg bor

Vendégségbe mész a hétvégén, és ajándékba vettél egy üveg bort?

Jobb, ha hazaérkezésed után minél előbb beviszed a lakásba, és nem hagyod ott az autóban.

A nagy hőség ugyanis ennek sem tesz valami jót!

Először is, a meleg hatására az ital íze átalakul, méghozzá negatív irányba.

Ráadásul a meleg és a nyomás következményeképp a folyadék térfogata megemelkedhet, ami miatt a dugót egy kicsit kinyomja az üvegből.

Ez ugyancsak az ízvilágra van rossz hatással!

 

Útlevél

Ha olyan országba utazol, ahol útlevelet kell magaddal vinned, sose hagyd az autóban!

Bármennyire is félsz attól, hogy esetleg a táskádban előbb nyoma veszhet, sajnos tudnod kell, hogy a kocsidban legalább ennyire veszélyben van ez a papír.

A tolvajok nem csak a pénzbeli értékeket viszik el, hanem sokszor az iratokat is, mivel akadnak olyanok, akik a személyiségazonosság-lopásra törekednek.

Ilyenkor pedig az adataid ismeretében akár a számládról is lopni tudnak, ezért fontos, hogy soha ne felejts iratokat az autódban!

 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást