Párkapcsolat / Szerelem

5 dolog, amin mindenki átmegy megcsalás után – nem vagy egyedül!

5 dolog, amin mindenki átmegy megcsalás után – nem vagy egyedül!

A megcsalás az egyik legrosszabb dolog, amin az ember átmehet a párkapcsolatát illetően. Olyan érzelmi hullámvasúton utazol ilyenkor, amit korábban talán elképzelni sem tudtál. De mik azok, amiket mindenki átél ezekben a nehéz pillanatokban?

Állandóan elképzeled, mi történhetett

Önmagad kínzására ez egy kiváló módszer, mégis kivédhetetlen, hogy a te fejedben is felbukkanjanak ezek a gondolatok.

Hogyan találtak egymásra? Mi előzte meg a szexet? Hosszasan beszélgettek, ismerkedtek? Ismeretlenül csókolóztak egy sötét utcácskában? Vagy csak a semmiből egymásnak estek? És milyen volt a szex? Vajon hozzá is úgy ért, ahogy hozzád szokott? Vagy egészen más technikát tartogatott erre az estére?

Nyilván a fantáziádban minden sokkal kacifántosabb és színesebb, ahogy az a valóságban megtörtént, de mivel nincsenek válaszok, amikkel megnyugtathatnád a háborgó gondolataidat, marad az önmarcangolás és a fájdalmasabbnál fájdalmasabb jelenetek elképzelése.

Összehasonlítod magadat vele

Óhatatlan, hogy összehasonlítsd magadat a másik nővel. Ez a képzeletedben is megeshet, de még rosszabb, ha ismered az illetőt. Apró győzelmeket zsebelsz be, ha úgy érzed, valamiben jobb vagy nála, de végül mégis elmegy a kedved mindentől.

Ha kevésbé csinos, mint te, akkor nyilván arra gondolsz, hogy a teljesítményed hagy maga után kivetnivalókat, hiszen a külseje egyértelműen nem foghatta meg. Ha csinosabb, mint te, az a maradék önbizalmadat is elveheti, és eszedbe se jut, hogy a szépség teljesen relatív.

Nem azért feküdt le vele, mert laposabb a hasa, mint neked, vagy kerekebb a feneke, mint neked. Egyszerűen sok minden összejátszott, hogy ez megtörtént, a külsőségeknél jóval több szempont szerepel a felhozatalban.

Megpróbálod megismerni

Valahogy az emberi természethez hozzátartozik, hogy megpróbálja megismerni az „ellenségeit”, így aztán ez alól nem lehet kivétel az a nő sem, akivel félrelépett a barátod.

Amellett, hogy összehasonlítod magadat vele, megpróbálsz minél több dolgot megtudni róla. Ismerősök között igyekszel nem túl feltűnően érdeklődni, de ott van az internet, ami kiváló táptalaja a nyomozásnak.

Igazi önsanyargatás, de úgy érzed, tudnod kell, mi történik vele, milyen programokon vesz részt, hogyan fest a legújabb képein, esetleg folytatja-e az exeddel azt, amit elkezdett?

Könnyen az őrületbe kergeted magadat ezzel a kutatással, de sajnos a közösségi oldalaknak köszönhetően nagyon nehéz kivédeni, hogy az ember ne kattintson oda, ahova – a továbblépés érdekében – nem kellene.

Utólag keresed a jeleket

Amikor már kicsit lecsengenek az indulatok, elkezded magadat okolni. Rosszabb esetben azt gondolod, az egész miattad történt meg, a te hibád, hogy félrelépett a barátod.

Nem állíthatjuk, hogy semmi felelősséged nincs, de a végső – és hibás – döntést mindig az hozza meg, aki a megcsalás mellett dönt.

Mondhatjuk, némileg jobb esete az önmarcangolásnak, ha azon agyalsz, hogy észre kellett volna venned a jeleket.

Persze ez is teljesen felesleges, de általában mindenki utólag rakja össze a képet: ezért lógott többet a haverjaival, ezért lett távolságtartó, ezért nem akarta megvenni a repülőjegyet a következő nyaralásra… Utólag minden annyira világos, hát akkor hogy nem esett le?

 

Elgondolkozol, mi lenne, ha…

Nyilván azért fáj ilyen őrült módon a szakítás, mert szerelmes vagy. Előfordulhat, hogy a barátod is észbe kapott, és rájött, mekkora hibát követett el, mekkora fájdalmat okozott, így megpróbálja a legjobb énjét hozni, hátha menthető a menthetetlen…

Egész biztos, hogy te is elgondolkozol a folytatáson, attól függetlenül, mennyire elképzelhetetlennek tartottad korábban, hogy ilyen egyáltalán eszedbe jusson.

Persze így is előfordulhat, hogy nemleges a válaszod, de a kisördög ott ül a válladon, és azt súgja: „mi lenne, ha folytatnánk”?

Sajnos, ez még jó ideig dilemma lehet, akárcsak az, hogy „helyesen döntöttem?” – bármelyik utat is választod.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást