4 módszer, amivel ráébresztheted a párodat rossz tulajdonságaira

4 módszer, amivel ráébresztheted a párodat rossz tulajdonságaira

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 4 módszer, amivel ráébresztheted a párodat rossz tulajdonságaira

Mindenkinek vannak kevésbé előnyös jellemvonásai, ám ezek némelyikével nem feltétlenül könnyű hosszútávon együtt élni. Ha a te hétköznapjaidat is tönkreteszik a párod bántó tulajdonságai, akkor érdemes kipróbálnod az alábbi praktikákat.

Küldj neki üzenetet

A problémák megoldásának első módszere mindig a kommunikáció – neked is a nyílt, egyenes beszédet ajánljuk. Ez sok esetben nehéz, de a férfiaknak meg kell mondani kerekperec, mi a véleményed.

Mi, nők sokkal érzékenyebben reagálunk ezekre a dolgokra, jóval előbb észrevesszük, ha gondja van a másiknak, és nem is nyugszunk, amíg fényt nem derítünk az okokra.

A férfiak azonban jellemző módon egyszer kérdeznek, utána nem foglalkoznak a faggatózással, hiába is szeretnénk. Szóval, ha bármi olyasmi bánt, amit nem bírsz személyesen elmondani neki, akkor nyugodtan írj egy levelet.

Többször elolvashatod, gondosan megfogalmazhatod, nem kell attól félned, hogy valamit kifelejtesz. Persze, utána meg kell beszélnetek személyesen is, de témaindítónak egy levél igazán tökéletes.

Vedd fel!

Persze csak és kizárólag saját használatra rögzíthetsz az engedélye nélkül bármit, de ez a módszer éppen erről szól. Akkor érdemes bevetned, ha mondjuk állandóan veszekedtek, vagy a párod minősíthetetlen hangnemben beszél veled, és apróságokon is villámgyorsan bepöccen.

Sokan nem tudják, milyen ordenáré módon viselkednek ilyenkor, és talán a barátod is pont ebben a cipőben jár. Ezzel a módszerrel azonban rádöbbentheted, mennyire megalázó veled szemben a viselkedése.

Nincs is más dolgod, mint bekapcsolni a diktafonodat a telefonodon, amikor már borul a bili. Ha lehiggadt, mutasd meg neki személyesen, vagy, ha úgy érzed, egyedül könnyebben dolgozná fel a hallottakat, akkor küldd át üzenetben, mikor nem vagytok együtt.

Írd fel!

Az előző módszerekhez kapcsolódik ez is, de itt nem lesz szükséged a telefonodra. Ennek hátránya, hogy emlékezetből kell majd dolgoznod, illetve, ha hajlamos a pasid a ferdítésekre, akkor előfordulhat, hogy letagadja azt, amit írtál, és közli veled, hogy ezek a szavak az ő száját biztos nem hagyták el.

Ha erre van esély, akkor jobban jársz a diktafonos megoldással. Egyébként a legtöbb esetben bőven elég, ha leírod néhány bántó mondatát, továbbá az aktuális körülményeket.

A módszer azokban az esetekben hatásos, amikor például apró-cseprő dolgokon vitatkoztok össze – és jellemző módon nem te vagy a szőrszálhasogató.

Később, kívülről szemlélve talán ő is rájön, mennyire felesleges volt összeveszni azon, hogy áll az asztalon a váza, vagy, hogy benne hagytad a kulcsot a zárban.

Cseréljetek egy napra!

Ehhez a módszerhez kell egy jó adag önirónia, és némi humor is, de ha benne van a pasid, hogy cseréljetek egy napra, akkor rengeteg tanulságot levonhattok estére. Nincs más dolgotok, mint kicserélni és kiparodizálni egymás tulajdonságait, mégpedig úgy, hogy a másik bőrébe bújtok néhány órára.

Te kelj fel ugyanakkor és ugyanúgy, mint a párod, ő pedig csinálja ugyanazt, amit te szoktál reggel – és így tovább. Eleve borzasztóan tanulságos, ha meglátjátok, hogyan éli a másik feletek a mindennapjait, milyen feladatai vannak, amiket idáig észre sem vettetek.

További pozitívum, hogy megmutathatod a rossz tulajdonságait. Egyből beül a tévé elé, mikor hazajött, veled szinte nem is beszél? Morog, ha nem készült el a vacsora? Itt a kiváló alkalom, hogy megmutasd, mi zavar, de készülj fel, téged is érnek majd meglepetések!

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!