Mindenkinek van bevált receptje, de ha ezekkel a trükkökkel kiegészíted, a végeredmény még tökéletesebb lesz. Akár egy meseszép torta a Pinterestről!
Adj hozzá tejfölt!
Azt, hogy egy csipet szódabikarbónától a tészta szebben sül, egyenletesebben pirul, sokan tudják, de még mindig nincsenek elegen, akik egy kanál tejfölt is adnak a tésztához! Pedig ez az igazán, szaftos, lágy piskóta titka, ami még másnap is friss marad! A nedves hozzávalókból elég egy picit kiváltani a tejföllel, hiszen nem kell belőle sok. Mondjuk a recept által előírt tej mennyiségéből vegyél el két-három evőkanállal, és helyette tegyél bele ugyanennyi tejfölt. A tészta sokkal gazdagabb, selymesebb, nedvesebb lesz.
Ne keverd túl!
Sokszor a legjobb szándék vezet a torta széteséséhez. Ha a tésztát túl sokáig kevergeted, elkezd túrósodni, ami aztán jelentősen lerontja a végeredményt. Ezért fontos, hogy a száraz és nedves hozzávalókat külön tálban keverd össze, majd kis adagokban öntsd a nedves hozzávalókat a szárazakhoz, és mindig csak annyit keverj rajta, amennyit muszáj.
Ha meggyőződtél róla, hogy nincsenek a tálban sehol kis lisztcsomók, minden szép egyenletes, akkor tedd le a spatuládat, és ne keresgéld tovább a hibákat a tésztádban, mert innen már csak rontani fogsz rajta – inkább öntsd a formába, tedd a sütőbe, és várd a jól megérdemelt jutalmadat: a tökéletes tortalapot!