10 nő aki a közösségi médiát használja arra, hogy megváltoztassa a világot

10 nő aki a közösségi médiát használja arra, hogy megváltoztassa a világot

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 10 nő aki a közösségi médiát használja arra, hogy megváltoztassa a világot

A közösségi médiáról általában sok jót nem hallani: a Facebook, Instagram és Snapchat világában inkább arról szólnak a hírek, mennyire felesleges az influenszerkedés, és hogy milyen mentális problémákat okoznak a közösségi oldalak. Csakhogy jóra is lehet használni azt az elérést, amit egy ilyen platformon meg tudunk szerezni – az alábbi tíz nő pedig a lehető legjobb példa erre.

Marley Dias

Te mit csináltál 14 évesen?

Valószínűleg nem sikerkönyvet írtál azok után, hogy 11 évesen a #1000blackgirlbooks hashtaggel elérted azt, hogy egyre több afroamerikai főszereplőt is felvonultató könyveket tanítsanak az iskolában.

Marley Dias karrierje eddig így néz ki, és még csak most fejezi be az alsó osztályt.

Chidera Eggerue

Marley-hoz hasonlóan Chidera is író, csak ő 24 évesen kezdte el a közösségi médián építgetni a karrierjét, egy egészen más témában: elindította a #saggyboobsmatter mozgalmat azzal, hogy egyáltalán nem takargatta, hogy kicsit jobban lógnak a mellei, mint ahogy azt a tökéletesre retusált modelleknél megszokhattuk.

Chidera kiállt amellett, hogy minden nő, és minden nő melle gyönyörű, és nem kéne olyan elvárásokat támasztani magunkkal szemben, amit úgysem fogunk tudni megugrani.

Sophie Sandberg

Lehet azon vitatkozni, hogy mennyire kell nagy ügyet csinálni abból, ha férfiak megnéznek egy nőt az utcán, de az már biztosan idegesítő és sokszor megalázó, ha utána is szólnak.

Sophie Sandberg ezt unta meg, és színes krétával felvértezve a közösségi médiában harcolt ellene: felírta New York betonjárdáira, hogy miket mondtak neki kéretlenül a férfiak, majd ezt feltöltötte a netre.

Leírva rögtön máshogy néz az ilyenekre az ember, nem igaz?

Hannah Witton

A női szexualitás még mindig egy kicsit tabunak számít: míg egy férfi gyakrabban beszél a szexuális életéről, egy nő hajlamos inkább privát dologként kezelni, és fél, hogy megszólják, ha beszél róla.

Nem úgy Hannah Witton, aki Youtube-on és Instagramon is nyíltan beszél a szexualitásáról, és azt hirdeti, hogy mindenkinek így kellene, hiszen a szex egy normális és természetes dolog.

Adwoa Aboah

A modell számára nem idegen a depresszió, éppen ezért alapította meg még 2015-ben a Gurls Talk Instagram fiókot, ahol olyan témákat lehet mindenféle félelem és ítélkezés nélkül megbeszélni, ami a nőket érinti, legyenek azok lelki vagy testi problémák.

Laci Green

A Youtuber Hannah Wittonhoz hasonlóan a szexualitásról beszél, és egyfajta oktatóként lép fel azok számára, akik nem jutnak hozzá megfelelő információkhoz a szexuális élettel kapcsolatban.

Már több mint 10 éve feladatának tekinti, hogy átadja a tudását a követőinek.

Zea Tongeman

Még csak tizenhét éves, de a saját bevallása szerint is tech-geek lány már elindított egy appot, ami arra ösztönzi az embereket, hogy több hulladékot gyűjtsenek szelektíven: a Jazzy Recycling App játékosan ösztönzi az embereket a környezettudatosabb viselkedésre.

Zea már 14 évesen tudta, hogy valami hasonlót szeretne – 16 évesen pedig sikerült is megvalósítani a terveit.

Francesca Rossella

Francesca megalkotta a CuteCircuit nevű márkát, ami azért különleges, mert a viselhető technológiát is a divat részévé teszi.

Bár a márka elég high fashion, és kevés ember számára elérhető éppen ezért, Francesca sokat segít abban, hogy a technológiát is úgy fogjuk fel, mint egy hamarosan teljes mértékben viselhető, az életünk mindennapját képező dolgot.

Rowan Blanchard

A színésznő nem úgy használja az online platformjait, mint a többi híresség: ahelyett, hogy csak divatfotókat posztolna magáról, olyan szociális és közgazdasági problémákról is beszél, mint az emberi jogok vagy a fegyverviselés, és nem fél olyanoknak is hangot adni, akiknek nincs 5,1 milliós követői bázisuk.

Liv Little

Liv Little megelégelte, hogy a print médiában nem lát elég színesbőrű nőt, ezért fogta magát, és megalapította a Gal-dem nevű magazint.

A nyomtatott sajtótermékek sokszínűségének növeléséért nemzetközi elismeréseket is nyert.

Az már csak hab a tortán, hogy Little az alapításkor mindössze 25 éves volt.

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!