„Drágám, itt nyaraljunk!” - Ezek a világ legromantikusabb úti céljai

„Drágám, itt nyaraljunk!” - Ezek a világ legromantikusabb úti céljai

Címlap / Otthon / „Drágám, itt nyaraljunk!” - Ezek a világ legromantikusabb úti céljai

Mindegy, hogy nászutat vagy romantikus nyaralást tervezel, esetleg csak álmodozol a tökéletes helyszínről, ahová elszökhetnél a szerelmeddel, vannak úti célok, amelyek nem okoznak csalódást a szerelmeseknek. A Travel Chanel szerint ezek azok a legromantikusabb helyszínek a világon!

Szantorini, Görögország

Hófehér házak, napsütés, morajló tenger: Szantorini egy kör alakú vulkanikus szigetcsoport az Égei-tengerben.

Alapvetően egy hatalmas erejű vulkanikus robbanás maradványa, amely a maga idejében megsemmisítette a sziget településeit.

Ma azonban ez már csak a történelem része, a páratlan látkép, a romantikus kis utcácskák és a tenger fölött lenyugvó nap képe mellett a pezsgő éjszakai élet az, ami idevonzza a turistákat.

Egyébként a szigetre való eljutás is igazi romantikus kaland lehet: a legtöbb turista óceánjáró hajóval érkezik Fíra alá, majd szamárháton, felvonóval vagy gyalog, 600 lépcsőfokot megmászva érkezik Szantorinire.

Maldív-szigetek

A Maldív-szigetek nagyon sokak bakancslistáján szerepel, nem is véletlenül.

A türkizkék, kristálytiszta tengerre néző bungalókban, vagy éppen a hófehér homokos tengerparton napozva a szerelmeddel gyorsan megértitek majd, hogy miért nevezte a szigetcsoportot Marco Polo az Indiai-ócen virágának.

A nádtetős szállodákhoz általában saját kis terület is tartozik a tengerparton, így tényleg úgy érezhetitek magatokat, mintha a privát paradicsomotokban lennétek.

Firenze, Olaszország

A romantikus úti célok dobogójára egy hozzánk nem is olyan távoli helyszín is felkerült: Firenze hangulatos kis utcácskáival, a történelem tapintható jelenlétével, a legendás olasz konyha legkiválóbb fogásaival és persze a finom borokkal a szerelmesek egyik Mekkája lehet.

Gyönyörködjetek a városban egy kiülős kávézó teraszán, vagy fedezzétek fel együtt a zegzugos kis sikátorokat – Firenze tökéletes helyszín, ha romantikára vágytok, de a városi nyüzsgésből sem szeretnétek kiszakadni.

Kauai, Hawaii

A Kert-szigetként is emlegetett Kauai Hawaii legidősebb szigete, környezete pedig olyan páratlan, hogy nem csak a turisták, a filmesek is odáig vannak érte, számos romantikus vagy egzotikus mozi helyszínéül szolgált majd, és a saját szerelmes történeteteknek is gyönyörű hátteret ad majd.

A trópusi sziget „becenevét” a dús, buja növényzet után kapta, ami a gyakori esőzéseknek köszönhető, de izgulnod az időjárás miatt nem kell: ugyan a napos és esős idő akár egyetlen nap alatt is többször válthatja egymást, a hőmérséklet csak nagyon keveset ingadozik, még amikor esik, akkor is kellemes meleg marad a szigeten.

Carmel, Kalifornia

Lehet, hogy elsőre meglepő, hogy egy amerikai, ráadásul egy kaliforniai helyszín is felkerül a legromantikusabb úti célok listájára, de ha egyszer sikerül ellátogatnod a sziklákkal tarkított, homokos tengerpartra, nem csodálkozol többé a dolgon.

Carmel a cédrusokkal szegélyezett kaliforniai partvidék egyik gyöngyszeme, a 20. század elejétől figyelt fel rá a nagyvilág is, amikor számos művész költözött a környékre.

A partra benyúló sziklák miatt nem nehéz olyan strandszakaszt találni, ami zárva van a világ szeme elől, így akár arra is van lehetőségetek, hogy kettesben maradjatok a gyönyörű tengerparton.

St. Moritz, Svájc

Az Alpok egyik legkedveltebb turistacélpontja igazán romantikus célpont, ha hűvösebb környezetben tudod elképzelni magatokat, de azért szeretnéd, hogy a hangulat forró legyen.

Télen napközben síelhettek a hófödte csúcsokon, este pedig összebújhattok a ló vontatta szánon a befagyott tó jegén. Nyáron túrabakancsot vehettek, és lenyűgöző fenyőerdőkön keresztül barangolva szippanthatjátok be a friss alpesi levegőt.

A pazar látkép, a klasszikus kis épületek és a hangulatos utcácskák tökéletes környezetet teremtenek a hangulatos összebújáshoz, akár aktív pihenésre, akár kényelmes forró csokizásra vágytok kettesben.

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!