Szerelem / Párkapcsolat

5+2 tulajdonság a pasikban, amire szükségünk van

Folyton megkapjuk azt a rágalmazást, hogy mi nők, olyan mérhetetlenül nagyigényűek vagyunk, pedig, ha jobban megnézzük, nekünk csak egy olyan férfira lenne szükségünk, aki mellett jól tudjuk érezni magunkat. Mindenkinek más az értékrendszere, de talán van néhány alappillér, amibe mind egyetérthetünk.

Bizalom

Persze mondhatnánk, hogy nem csak a pasik terén, de egy párkapcsolatban különösen fontos tényező a bizalom. Gyakorlatilag ez mindennek az alapja. Ha ez hiányzik, vagy sérült, akkor már korántsem beszélhetünk egy működőképes kapcsolatról.

Az ismerkedési fázisban pedig különösen fontos, hiszen ott dől el, hogy megbízunk e annyira a másikban, hogy rábízzuk legféltettebb titkainkat, hogy feltárjuk előtte félelmeinket.

Ha érezzük a bizalmat, akkor minden további nélkül megnyílunk, de, ha nem, akkor… fel is út, le is út.

 

Humor

Szerencsére egyre több nővel találkozom, akik azt vallják, hogy a külső abszolút másodlagos tényező egy pasiban.

Biztos neked is volt már dolgod olyan férfival, aki bár külsőre nem volt álmaid lovagja, viszont olyan humora volt, hogy teljesen levett a lábadról és gyakorlatilag megszépült a szemedben.

Igen, mi is azt valljuk, hogy egy megnyerő személyiség sokkal fontosabb, mint pár kocka a hason.

Mi azt szeretnénk, ha a pasink minden nap megnevettetne és nem azon izgulna, hogy odaér e a konditerembe zárás előtt.

Gondoskodás

Ha visszatekintesz a múltba, akkor láthatod, hogy régebben teljes mértékben a férfi dolga volt az, hogy gondoskodjon a családjáról. A szerepek azóta változtak és már a nők is megteremtik maguknak a kényelmes élet alapjait, de abban egyetérthetünk, hogy a gondoskodó jellem egy örök életre fontos szempont lesz nekünk a párválasztás során.

Hogyan is hagyhatnánk figyelmen kívül, ha hosszútávra tervezünk valakivel?

És itt akkor ne csak az anyagi biztonságról beszéljünk, hanem a lelki dolgokról is. Érezni akarjuk, hogy valaki törődik velünk és tényleg mi vagyunk a legfontosabbak számára. Nem nagy kérés, ugye?!

 

Bíztatás

Szeretnénk érezni, hogy választottunk mindenben támogat és nem csak elmondja két meccs között az általános monológját arról, amit hallani szeretnénk.

Egy nőnek különösen fontos, hogy párja meghallgassa, tanácsokkal lássa el, ezért kiábrándító lehet azzal szembesülni, hogy a pasit egyáltalán nem érdekli mondandónk.

Jó, persze, nem kell elmesélni neki, hogy milyen fantasztikus akció keretein belül vásároltuk meg legújabb rúzsunkat, de alapvető lenne, hogy este, a vacsora mellett hallgasson meg és figyeljen ránk.

 

Partner in crime

Van az angolban ez a nagyon találó kifejezés, „partner in crime”, ami gyakorlatilag magyarul annyit tesz, hogy cinkostárs.

Nagyon fontos egy párkapcsolatban, hogy érezd ezt a kis szövetséget kettőtök között, azt, hogy tényleg partnerek vagytok és nem csak egymás életének utánfutói.

Ez talán azt jelenti, hogy a fontos dolgokat tényleg megbeszélitek egymással, próbáltok kompromisszumképesek lenni és a legnagyobb szeretettel fordultok a másik felé.

 

Kívánjon minket!

Azt hiszem ez alap kellene, hogy legyen minden párkapcsolatban, hiszen a szexualitás az egyik legfontosabb dolog a lelki sík mellett.

És igenis, egy pasinak az is a dolga, hogy éreztesse velünk, nincs nő a Földön, akit jobban kívánna nálunk.

Ehhez az is kell, hogy a te önbizalmad is rendben legyen, de ne érezd úgy, hogy kiváltság lenne, hogy a pasid bókokkal halmozzon el.

Szerintünk te is imádod látni, ahogy a szemében fellobban a tűz, mikor meglát téged fehérneműben, vagy az ő kinyúlt pólójában és máris beindul a fantáziája.

 

Szeressen minket… úgy, ahogy vagyunk!

Bridget Jones Marc Darcy-ja óta mi is hallani szeretnénk valaki szájából, hogy úgy szeret minket, ahogy vagyunk.

Sokan mondják a másiknak, hogy így meg úgy szeretlek, pedig a szeretet magában hordozza a feltétel nélküli érzést és elfogadást.

Na, mi ennek függvényében szeretnénk hallani ezt a szót.

Egyébként igen, ez a legfontosabb, amit egy férfitől kaphatunk és, amit mi is adhatunk neki.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást