Életmód / Egészség / Lélek

5 apró csoda, ami azután történik, hogy elkezded igazán élni az életed

A komfortzónánkon belül kényelmes az élet, hiszen nem kell számunkra ijesztő helyzetekbe kerülnünk, sem pedig azt tennünk, ami talán kellemetlen lenne. De mi történne, ha átlépnéd ezt a határt, és elkezdenél igazán élni? Az alábbi 5 csodálatos dolog!

Hosszú távú célok a rövidek helyett

Szinte mindenki elkövet egy hatalmas hibát az életében: azt, hogy a rövidtávú célokat a hosszabb távúak elé helyezik prioritásként. Mert azokat könnyebb megvalósítani.

Amikor viszont elkezdesz igazán élni, és nem hagyod, hogy a kételyek, félelmek irányítsanak, rájössz, hogy megéri várni arra, amit tényleg nagyon szeretnél.

Mert azáltal, hogy valóra váltod az egyik nagy álmodat, az egész személyiséged megváltozik, pozitív irányba.

Az ebből kapott boldogság nem csak átmeneti, hanem sokkal hosszabb ideig tart.

Fejlődsz, és egy jobb emberré válsz, onnantól kezdve, hogy kibújsz a csigaházadból.

 

Képes leszel igazán pihenni

A mai világban, amikor mindenki rohan, és mindenkinek ezer dolga van, nehéz megállni és megpihenni. Mert amikor a hétvégén otthon ülünk, bűntudatunk támad, és elvesztegetettnek érezzük a napokat. Pedig szükséged lenne neked is arra, hogy néha a relaxálásra koncentrálj!

Onnantól kezdve, hogy minden napot megélsz, és azt teszed, amihez kedved támad, rájössz, hogy ezek a pihenéssel töltött órák elengedhetetlenek. Ilyenkor vagy igazán egyedül a gondolataiddal.

Nem csak akkor kell pihenni, amikor már az ágyban fekszel és aludni próbálsz.

Időnként muszáj, hogy a délutánt erre áldozd, hogy feltöltődj, és reggel még nagyobb erővel kezdj neki egy új napnak.

 

Nincs több túlgondolás

Sokan küzdenek azzal, hogy mindent túlgondolnak, ami történik velük. Az emberek viselkedésébe pluszt látnak bele, és olyan dolgokat feltételeznek, amelyek nem feltétlenül igazak.

Például a főnököd morcosan válaszol egy kérdésedre, és biztos vagy abban, hogy haragszik rád valamiért. Vagy a párod nem reagál az üzeneteidre, és úgy érzed, már nem vagy fontos neki.

Ezek lelkileg kikészítik az embert.

Amikor viszont elkezdesz igazán élni, kevesebbet gondolkodsz, és többet cselekszel. Ami a szíveden, az a szádon, és megosztod másokkal azt, mit gondolsz és mit érzel valójában.

Emiatt azon kaphatod magad, hogy este hamarabb elalszol, mert kevésbé gondolsz túl mindent.

Olvastad már?  4 alkalom, amikor megteheted, hogy feladod - és ez nem a gyengeség jele!

 

Te irányítasz

Nehéz irányítani az érzéseinket, amikor mérgesek vagyunk, stresszesek, vagy valami váratlan történik velünk. De ha kilépsz a komfortzónádból, és úgy döntessz, hogy bevállalod azt is, ami elsőre ijesztő neked, ez megváltozik.

Például elmész egy randira, noha hónapok óta gombóc van a torkodban, ha erre gondolsz.

Az ilyen élethelyzetek segítenek abban, hogy kiismerd magad és felkészültebb legyél.

Eleinte nehéz lesz, de idővel ennek köszönheted azt, hogy egyre ügyesebben tudod irányítani az érzéseidet.

Jobb válaszok jutnak eszedbe egy-egy kérdés hallatán, és ráébredsz arra, hogy te vagy az a személy, aki irányíthatja az életed. Senki más!

 

Irreleváns félelmek

Mindig is szerettél volna kalandosabb életet élni, és spontánabb lenni, igaz? De a számtalan félelem meggátolt abban, hogy hirtelen felindulásból dönts, és úgy viselkedj, ahogy azt csak a filmekben látod.

De mindig van egy első lépés, amit meg kell tenni azért, hogy képes legyél ezt valóra váltani.

Onnantól kezdve, hogy bevállalsz egy spontán kirándulást, ejtőernyőzől, vagy szimplán csak megmondod valakinek az őszinte véleményed, amit addig sosem mertél, valami elkezdődik.

Az életed megváltozik, te magad pedig minden nap sokkal boldogabban fekszel le aludni.

Amitől korábban féltél, már nem számít többé, mert rájössz, hogy az élet túl rövid ahhoz, hogy olyan dolgoktól félj, amik talán nem is léteznek.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást