Életmód / Család

3 zavaró élethelyzet, amivel minden újdonsült anyuka találkozik

Miután megszületik a kisbabád, mindent elkövetsz azért, hogy megóvd a rá leselkedő veszélyektől, ebbe pedig a baktériumok is beletartoznak. Azonban előbb-utóbb te is találkozol azzal a problémával, hogy az emberek meg szeretnék érinteni a gyermekedet, sok esetben mosatlan kézzel, vagy kéretlen tanácsokat adnak. Te nem szeretnél udvariatlan lenni, de az érzéseid egészen mást súgnak; akkor hogyan kezeld ezt a helyzetet?

Az egyik barátod kézmosás nélkül nyúl a kisbabád felé

Valószínűleg ebben a helyzetben egy pillanatra lefagysz, mert nem tudod, mi lenne a helyes reakció.

Megnyugtatunk, a kisbabának nem lesz semmi baja az érintéstől, de attól még érdemes előrelátóan gondolkodnod.

Amikor megérkezik az otthonodba a barátnőd, mondd el neki, hogy most minden vendéghez van egy kérésed: ez pedig az, hogy mossanak kezet alaposan, mert szeretnéd távol tartani a baktériumokat a kisbabádtól.

Hidd el, ha ezzel indítasz, egyáltalán nem érzi majd támadásnak, de az sokkal kellemetlenebb, ha az adott pillanatban csúszik ez ki a szádon.

 

Egy távoli ismerős érintené meg a kisbabádat

Tegyük fel, hogy összefutsz egy régi gimis ismerősöddel az utcán, miközben a kisgyermekeddel sétálsz.

Persze rögtön a babára terelődik a téma, és nagy az esélye annak, hogy az adott személy megpróbálja megsimogatni a kezét, vagy szimplán csak megérinteni, hiszen annyira szép a gyermeked.

Ilyenkor természetes ösztönöd lenne rászólni, hogy ne tegye, de valójában a levegőben lévő baktériumok át tudnak jutni a babádra akkor is, ha 180 cm-nél közelebb áll hozzá valaki. Hacsak nem ér hozzá a füléhez vagy a szeméhez, szájához, nem lesz baja a kicsinek.

De ha ettől függetlenül is zavar, kedvesen mondd el neki, hogy mostanában elég beteges a gyermeked, és szeretnéd távol tartani tőle a különféle bacikat.

 

Az ismerőseid folyton tanácsokat adnak

Miután megszületik a kisbabád, az emberek megállás nélkül tanácsokkal fognak bombázni.

Elmondják, ők milyen problémákkal találkoztak, és mit hogyan oldottak meg.

Azt is gyakran fogod hallani, hogy “most aztán évekig nem alszol rendesen“, és hogy “csoda, ha jut időd magadra“.

Noha senkit sem a rossz szándék vezérel, sajnos a kimerültség hatására könnyű minden negatív hozzászólást támadásként felfogni.

Ilyenkor vegyél egy mély levegőt, és mondd el nekik, hogy értékeled a segítséget, de most kicsit fáradt vagy, és nehezen tudsz a témára koncentrálni, inkább később térjetek rá vissza.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást

    Bien.hu

    FREE
    VIEW