„Nekem színallergiám van” A legőrültebb dolgok, amiket VIP vendégek hotelekben kértek

„Nekem színallergiám van” A legőrültebb dolgok, amiket VIP vendégek hotelekben kértek

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / „Nekem színallergiám van” A legőrültebb dolgok, amiket VIP vendégek hotelekben kértek

Egy bizonyos összeg kifizetésével a vendég elvárhatja, hogy egy szálloda a személyes kívánságait is teljesítse, és a VIP vendégeket fogadó hotelek erre fel is vannak készülve. De a bekészített gyümölcskosár vagy a rózsaszirom a lepedőn nem minden, néhány vendég egészen elképesztő elvárásokkal rukkol elő, még mielőtt betenné a lábát a szobájába.

A vendég, aki nem bírta a lilát

Az Új-Zélandon álló Rees Hotel Queenstown szóvivője, Nathan Brown szerint egy tehetős hölgy vendégük még az érkezése előtt tájékoztatta a hotelt, hogy ő allergiás a lilára. Igen, a színre. Éppen ezért azt kérte, hogy a hotelszobájából, illetve az ahhoz vezető útról is távolítsanak el mindent, ami ezt a színt megjeleníti, nehogy megbetegedjen.

A hotel személyzetének ez nem kis kihívást jelentett, ekkoriban ugyanis levendulát használtak minden szobában légfrissítőként, a hotel könyvtárában voltak lila könyvek, a borospalackokon lila címkék voltak és a dekorációul szolgáló festményeken is szerepeltek lila virágok.

A hotelben mégis megoldották a dolgot, nem kérdeztek semmit, csak eltüntették a lila színt, és vendégük egészséges maradt a teljes szállodai tartózkodás alatt.

Nem volna valahol egy kígyó?

Hogy a vendégek extra törülközőt vagy fürdőköntöst, netán párnát kérnek, teljesen megszokott dolog egy hotelben. Na de hogy egy élő kígyót?!

A thaiföldi Four Seasons-ben egy gyermekes család ezzel az igénnyel állt elő a hotel személyzetének, szerettek volna ugyanis egy képet, amin a gyerekeik egy helyi kígyóval pózolnak, hogy ez őrizze az utazás emlékét.

A vendéglátók azonban nem csináltak gondot a kérésből, aszomszédos faluból hozattak egy csaknem négy és fél méteres pitont, amivel el is készültek a különös családi fotók.

„Nekem színallergiám van” A legőrültebb dolgok, amiket VIP vendégek hotelekben kértek

Kép: vicnt2815/depositphotos.com

Szoba a hetvenes évekből

A New York-i Pierre Hotelben egy VIP-ként érkező család a fiuk 18. születésnapját ünnepelte a hotelben, és ebből az alkalomból azt szerették volna, ha egy teljes lakosztályt átalakítanak a ’70-es évek diszkóstílusának megfelelően.

A hotel bevetette saját mérnökcsapatát, megoldották a fényeket, építettek villogó táncparkettet és használtak egy csomó ezüstpapírt. A vendégek az eredménnyel olyan elégedettek voltak, hogy a szálloda dolgozóit is meghívták a táncos mulatságba. 

Elveszett barátok

A Hilton Hotelek recepciósai állítják, nem ritka dolog, hogy azt kérik tőlük, segítsenek megtalálni rég elveszett rokonokat vagy ismerősöket.

A londoni szálloda recepciósától egyszer azt kérték, hogy találja meg egy fiatal amerikai hölgy nagymamájának rég elveszett barátnőjét, akiről mindössze annyit tudott, hogy kocsmárosnévolt egy észak-angliai pubban valamelyik világháború alatt.

Két napi telefonálgatás után a recepciós nem csak megtalálta az idős hölgyet, de le is szervezte vele a délutáni teát a fiatal amerikai látogatóval.

„Nekem színallergiám van” A legőrültebb dolgok, amiket VIP vendégek hotelekben kértek Reggeli a Tiffany-nál

Egy hetvenes éveikben járó pár a New York-i Crosby Hotelt választotta esküvőjük helyszínéül. Mindkettőjüknek ez volt az első házassága, és nagyon izgatottak voltak.

Mivel a vőlegény a Tiffany’s luxus-ékszerboltban kélte meg arája kezét, eszébe jutott, milyen romantikus lenneelső reggelijüket az üzletben eltölteni – Audrey Hepburn Álom luxuskivitelben című filmjének eredeti címe Breakfast at Tiffany’s, azaz Reggeli a Tiffany-ban.

A szálloda dolgozói bevetették magukat, és elintézték, hogy a friss házasok az 5. sugárúti Tiffany’s egyik emeletén tölthessék el a reggelijüket.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást