Otthon / Szórakozás

10 zseniális találmány, amiről még nem is hallottál

10 zseniális találmány, amiről még nem is hallottál

A dizájnerek fantasztikus emberek – nem csak azért, mert világmegváltó ötleteik vannak, hanem mert el is hozzák őket nekünk, hogy kényelmesebbé, szebbé és izgalmasabbá tegyék az életünket. A brightside.me nemrég összegyűjtötte az elmúlt pár év legizgalmasabb és legötletesebb találmányait a cserélhető sarkú cipőktől a lebegő kádig. Neked melyik a kedvenced a listáról?

1. A kütyü, ami megmutatja a másnapi időjárást

Ken Kawamoto szoftvermérnök olyan előrejelző állomást tervezett, ami képes vizuálisan megjeleníteni, hogy milyen időjárás várható a következő napon. A Tempescope fantázianévre hallgató kütyüben esik az eső, villámlik és a zivatarokra is figyelmeztet – emellett pedig iszonyúan jól néz kiii a lakás dísze is. Az egyetlen probléma vele, hogy havazást egyelőre nem tud produkálni!

2. Trükkös (és tükrös) csészék

Kép forrása: d-bros.jp

A japán D-Bros dizájner csapat nemrég egy olyan különleges teáskészletet tervezett, amiben a csészék a csészealjak mintáit tükrözik vissza. A Waltz névre keresztelt kollekció darabjait tehát nem kell „összepárosítani” egymással – bármelyik bögrét és tálkát kiveheted a szekrényből, a végeredmény szemet gyönyörködtető lesz!

Kép forrása: d-bros.jp

3. Gyereknyereg

Kép forrása: saddlebaby.com

A SaddleBabyt kifejezetten azoknak a gyerekeknek fejlesztették ki, akik imádnak az apukájuk nyakában utazni. Ezzel a termékkel a mutatvány kényelmesebb és biztonságosabb is lesz, ráadásul az apukának mindkét keze felszabadul!

4. Cserélhető sarkak

Kép forrása: globalrealestateexperts.com

Isten áldja Tanya Heath-t, aki nők millióinak álmát váltotta valóra azzal, hogy olyan cipőket tervezett, aminek cserélgetni lehet a sarkait.

Kép forrása: tanyaheath.com

Egyetlen magassarkú így egy gyors mozdulattal rengeteg különböző stílushoz igazítható – ráadásul ez a modell akkor is jól jön, ha megjelenni igen, vezetni viszont nem szeretsz magassarkú cipőben. Ha beleszerettél, akár a neten is megrendelheted ezeket a darabokat, de Párizsban, Münchenben, Portóban, Lisszabonban, Madridban, Valenciában és Amszterdamban is találhatsz Tanya Heath szalonokat.

5. Csap, amivel gyönyörűen spórolhatsz a vízzel

Kép forrása: behance.net

Simin Qiu különleges találmánya gyönyörű mintázattá alakítja a vízsugarat, ami nem csak elegáns és stílusos kiegészítője lehet a fürdőszobádnak, de meglepően gazdaságos is. A speciális technológiával ugyanis 15%-kal több vizet spórolhatsz meg!

6. Miniatűr kert a nyakadban

Kép forrása: wearableplanter.com

Ha te is odavagy a természetért, ezeket a kiegészítőket biztosan értékelni fogod. Colin Jordan ékszerkollekciója ugyanis – aminek gyártásához 3D nyomtatót használ – apró cserepekből áll, amibe mini élő virágokat ültethetsz.

7. Különleges lebegő kád

Kép forrása: alexanderzhukovsky.com

Az orosz Aleksandr Zhukovsky különleges kádjában úgy érezheted, mintha a levegőben úsznál. A csillárszerűen alálógó kádat akár a nappalidban is felszerelheted – a gömbön belül pedig esőt generálhatsz, megváltoztathatod a hőmérsékletet, a páratartalmat, de zenét és illatokat is választhatsz a megfelelő relaxáláshoz.

8. Láthatatlan billentyűzet

Kép forrása: gest.co

A Harry Potter világa lassan tényleg valósággá válik! Ez a láthatatlan billentyűzet két egyszerű kézpántból áll, amik az ujjaid legkisebb mozdulatára is reagálnak. Egyelőre nehéz elképzelnünk, hogy meg tudnánk szokni a használatát, de az biztos, hogy a koncepció nagyon izgalmas!

9. Biciklis index

Kép forrása: industrialdesignserved.com

Egy azerbajdzsáni tervezőnek, Elnur Babayevnek jutott eszébe egy olyan biciklis kiegészítő, ami alapjaiban forradalmasíthatja a kétkerekű közlekedést – és sokkal biztonságosabbá is teheti. A dolog lényege, hogy egy speciális, ülésre szerelhető projektor a biciklis hátára vetíti, mit készül épp csinálni: kanyarodik, megáll vagy csak szimplán kerekezik. A legjobb pedig, hogy láthatósági kiegészítőként is használható!

10. Fegyverek párnacsatához

Kép forrása: bryanku.com

A családi párnacsaták újabb szintre emelkedhetnek ezekkel a speciális fegyverekkel, amiket Bryan Ku tervezett. Van köztünk kard, bárd és (testvérvitákat gyorsan lerendező) kézigránát is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást