Otthon / Szórakozás

A fél pár zokni rejtélye

A fél pár zokni rejtélye

Van egy mondás, miszerint egy férfi, életének utolsó órájában az élet értelmén gondolkozik, a nő pedig azon, hogy hová tűnhetnek el a fél pár zoknik. Nekem van egy elméletem: centrifugáláskor olyan gyorsan pörögnek a mosógép dobjában a ruhák, hogy kisebb darabok, mint például a zoknik, átesnek a pörgés által keltett fekete lyukon egy másik dimenzióba.

A mosógép

A mosógép olyan, mint egy félkarú rabló: beledobsz egy pár zoknit, de csak fél párat kapsz vissza.

Az is előfordul, hogy megvan az egy pár, de sem anyagban, sem színben nem ugyanaz a pár egyik fele – mintha egy korábban eltűnt fél pár került volna az eredeti helyére.

A zoknicsipesz jó ötletnek tűnik, de olyan erős és csábító a világegyetem zoknihívó dala, hogy megrepeszti, eltöri eme elmés szerkezetet.

A probléma kiküszöbölése

Vegyél csupa ugyanolyan anyagú, színű zoknit, így korlátlan párosítási lehetőséget teremtesz.

Az is egy alternatíva, ha hozzászoktatod magad és családtagjaidat ahhoz, hogy felemás zokniban ugyanolyan szép az élet – sőt még szebb, mert a tarkaság megvidámítja a szürke hétköznapokat – mint egyforma zoknik viselése közben.

Az esti fürdés alkalmával, mosószappannal, kézzel mosós, azonnali technika is működhet, de ezt csak a nagyon elszántaknak ajánlom.

A zokni eltűnés fertőző kórság!

Eleinte csak 1 fél pár nincs meg.

Aztán jön a következő, és ez tendencia exponenciálisan növekszik. Tehát ez egy zoknibetegség… vagy lázadás az ellen, hogy egyformaságuk miatt párba kényszerítünk önálló akaratú zokni-feleket.

Úgy vélem, a legnagyobb botorság fél pár zoknit külön fiókba félrerakni, mert ha megtudja a többi zoknipár, hogy háztartásunkban a fél pár zokninak is van becsülete, az összes zokni fellázad.

Törvényszerűségek, feltételezések

Amint megszabadulsz a fél pár zoknitól, azonnal meglesz a párja – tehát mindig lesz legalább egy fél pár zoknid.

A fél pár zokni sosem keresi a párját, csak a gazdája – így a vonja magára az ember figyelmét egy rafinált zokni.

Feltételezhetően a csicsásabb alkatú fél pár zoknik azért döntenek a magány mellett, mert titkon abban reménykednek, hogy bábot készítenek belőlük, ami meghozza számukra az öt perc világhírt. Szinte biztos, hogy tér-idő anomália az, ami a zoknik páratlanodásáért felelős.

Fél pár zokni felhasználási területei

A csíkos pettyes, tarka-barka zoknikból lehet csinálni gyerekjátékot: kígyót, játékkutyát, babát. De akár színes ceruzatartót is. Kitömve jó tűpárnának is. Egy vékony, falra felfúrt lécre csipeszelve kütyütartónak is alkalmas a gyerekszobában.

A pamutdarabokkal lehet cipőt fényesíteni, port törölni, úgy, hogy felvesszük, mint egy kesztyűt. És egy ötlet: Nem tudok olyan Guinness rekordról, hogy kinek van a világon a legnagyobb fél pár zokni gyűjteménye…

Hiedelmek, koklúzió

Azt mondják, felemás zoknit hordani szerencsét hoz. Ebből adódik – nem lehet eldönteni, hogy a két zokni közül melyik hoz szerencsét -, hogy aki két különböző zoknit visel, az duplán szerencsés.

A legritkább esetben van úgy, hogy a zokni természetes kimúlás – lyukasodás – által válik haszontalanná, így szinte biztos az, hogy előbb-utóbb minden zokni fél pár lesz.

A fél pár zokni – főleg, ha kedvenc zokniról van szó – rejtélyébe szinte belebolondul az ember. Fél pár zokni mindig volt, mindig van, és mindig lesz – mi csak alkalmazkodni tudunk.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást