7 zenés film, ami rögtön jókedvre derít

7 zenés film, ami rögtön jókedvre derít

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 7 zenés film, ami rögtön jókedvre derít

Egy jó dal rögtön vidámabbá tesz, pláne, ha még egy klassz történet is épül köré. Ezért imádjuk annyira a zenés filmeket és musicaleket, amelyek magukkal rántanak egy teljesen más világba. Akár a klasszikus éneklős történeteket imádod, akár azokat, amelyek valamilyen módon a zene köré épülnek, mindre hoztunk pár szuper ajánlást!

Mamma Mia

Természetesen az ABBA klasszikusait feldolgozó filmet nem lehetett kihagyni a listáról!

Már önmagában parádés szereposztása miatt nagy figyelmet kapott (Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth – folytassuk még?), de nagyban hozzátett a sikerhez az, hogy szuper történetet alkottak meg a népszerű slágerekre.

A sztori szerint Donna fiatalabb korában három férfibe is szerelmes volt, és még ő maga sem tudja, ki lehet Sophie apja. A lány ezért úgy dönt, hogy mindhármukat meghívja közeledő esküvőjére, hogy rájöjjön, ki az édesapja valójában.

A színészek maguk is dalra fakadtak, ráadásul a végeredmény olyan jó lett, hogy aki látta a filmet, hetekig csak ezeket a zenéket énekelte. Mind az első, mind a második rész hibátlan lett!

 

Kaliforniai álom

Kicsit komolyabb, kicsit drámaibb, de ugyancsak csodálatos film a Kaliforniai álom is, amely nem egy Oscar-díjat kapott. A történet két fiatalról szól, akik nagyon szeretnének befutni Los Angelesben.

Sebastian jazz zongoristaként, Mia pedig színésznőként szeretne érvényesülni, amikor pedig váratlanul megismerkednek egymással, a kezdeti nehézségek ellenére egymásba szeretnek.

Bár a filmnek nem minden pillanata örömteli, mégis nagyon elgondolkodtató, és maximálisa magával ragadó!

 

Bűbáj

Disney filmjeiből a zene többnyire nem hiányozhat, de ha nem szeretnél olyat nézni, ami kifejezetten gyerekeknek készült, a Bűbáj lesz a neked való film!

Amy Adams és Patrick Dempsey főszereplésével egy varázslatos történetbe kalandozhatsz el: Giselle egy rajzfilmfigura, aki épp a szőke herceget várja, amikor a gonosz boszorkány átkot szór rá, és a valóságos New Yorkba száműzi.

A lány itt próbálja megtalálni hős szerelmét, egy kedves férfi és kislánya segítségével.

Mindezt persze rengeteg szuper dal kíséri végig, ráadásul a cselekmény nem csak romantikus, de nagyon vicces is!

 

Yesterday

A Beatles legnagyobb slágereit dolgozza fel a Yesterday, ami tavaly hódított a mozikban. A sztori egy fiatal srácról, Jackről szól, aki mindig is zenész akart lenni, de nem igazán indult be karrierje.

Egyik este viszont balesetet szenved, épp abban a pillanatban, amikor megmagyarázhatatlan módon az egész világon elmegy egy kis időre az áram.

Miután minden visszatért a régi kerékvágásba, a férfi szembesül azzal, hogy rajta kívül senki sem emlékszik a Beatles zenekarra és slágereikre.

Sőt, ők igazából sosem léteztek. Így hát úgy dönt, hogy a már bevált dalokkal megpróbálja beindítani karrierjét, és sajátjaként adja el őket. De vajon meddig képes fenntartani ezt az álcát?

 

Mindörökké Rock

Ebben a zenés filmben tényleg a dalokon van a hangsúly, ami nem csoda, hiszen tele van ismert slágerekkel.

A sztori szerint a 80-as években Stacee Jaxx egy igazi legenda volt, aki már puszta jelenlétével is tömeghisztériát vált ki az emberekből.

Los Angelesben, egy bizonyos klubban lép fel, ahová rövidesen Sherrie, a kisvárosi lány útja vezet. Ő szintén énekesnői karrierről álmodik, amikor pedig megismeri a jóképű és barátságos Drewt, az élete egyszerre lesz őrülten izgalmas – és igazán bonyolult is.

 

Tökéletes hang

A filmnek már három része is van, így talán nem okozunk meglepetést azzal, hogy felkerült a listára.

Beca épp a főiskolát kezdi, ám hamar egyértelművé válik számára, hogy egyik csapatba sem tartozik bele. Hogy mégis válasszon egy klikket, az énekescsajok közé áll, és egy acapella csoport tagjának választják meg.

Hamar kiderül számára, hogy a főiskolás énekversenyek világa messze nem tündérmese, sőt, kifejezetten keményen kell küzdeni az első helyért.

 

Szerelemre hangszerelve

Greta és Dave a fősuli óta egy párt alkotnak, közösen dolgoznak új dalok megírásán, és mindketten a zenélésben látják a jövőjüket.

Amikor Dave-nek szerződést kínál egy kiadó, a páros New Yorkba költözik, majd rövidesen a srác szakít barátnőjével.

Greta ezt követően ismeri meg Dant, aki korábban lemezkiadót vezetett, a férfi pedig rögtön felismeri a lány tehetségét.

A véletlen kalandból rövidesen sorsfordító kapcsolat alakul ki!

 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást