New York Divathét 2010

New York Divathét 2010

Címlap / Stílus / Divat / New York Divathét 2010

Még nem jött meg a tavasz, de a divattervezők már az őszi/téli kollekciójukat mutatják be.

A New York-i divathéten kiderült milyen színek, stílusok és anyagok lesznek divatban a hideg hónapokban.

Bőr és katona stílus

A Philosophy divatmárka tervezője, Alberta Ferretti, a belülről oly törékeny nők számára igen kemény külsőt alkotott.

A katonás szabású ruhadarabok szigorú vonalát csipkés rátétekkel és kiegészítőkkel ellensúlyozta.
A kollekció jellemző anyaga a finom bőr, amely tökéletesen simul az alakra.

Catherine Malandrino ugyancsak bőrruhákat tervezett. Az általa bemutatott kollekció, a „Khan”, a siker jegyében telt. Nemcsak azért, mert ázsiában a Khan szó ezt jelenti, hanem mert az általa választott sötét színvilág, a fényes bőr és csillogó finom anyagok ráteszik a bélyeget az idei és jövő évi divatra.

Élénk színvilág

Diane von Furstenberg divattervező bemutatta a Metamorphose kollekciót. Azt szerette volna érzékeltetni, mennyire nagyszerű dolog egy nő bőrében lenni. Ruhái nőiesek, légiesek és életvidámak. Olyan mellények és nadrágok jelennek meg, amelyeket a férfitársak is bátran hordhatnának. A férfias viseleten kívül jellemző volt még a durva kézi kötésű pulóver is.
Ami a szineket illeti, a divattervezőnő szürkés, zöldes, kékes árnyalatokat használt. Furstenberg nem az egyedüli divattervező, aki a New York-i divathéten férfias szabásokat mutatott be. Donna Karan és Yvan Mispelaere is férfias zakókba és nadrágokba öltöztette modelljeit.

Légiesség

Azt lehet mondani, hogy a BCBG divatcég legemlékezetesebb kollekciója. A ruhákat a légiesség, könnyedség, szögletesség, lazaság, az aláhulló sál, hosszú felsőrészek jellemzik.
Az asszimetrikus selyemruhák vagy tunikaként voltak hordva, vagy szíjjal összefogottan, nadrág fölé. A show a kezdeti sportos ruházattól a végén megjelenő tüllruhákig légies, erős és tiszta képet alkotott a BCBG brandről.
A Thakoon bátor kezdeményezéssel állt elő. A pamut zakó kontrasztos selyem betétekkel volt tarkítva. Bátorságra vallt a rókaprém kifutóra való vitele is. Ami még nyűgözött: hercegnő ruhák, elől fehér – hátul fekete nadrágok, fekete és vörös szatén anyagok.

Energikus művészi szabások

Alexander Wang aratott energikus kollekciójával. Eredeti szabások, sportos alkotások, utcai használatra szánt energikus ruhák. Wang ruháiban is gyakran előfordul a bőr, mint anyag.

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!