Vonzóbb akarsz lenni? Felejtsd el a külsőd és élj az 5 elv szerint

Vonzóbb akarsz lenni? Felejtsd el a külsőd és élj az 5 elv szerint

Címlap / Stílus / Test / Vonzóbb akarsz lenni? Felejtsd el a külsőd és élj az 5 elv szerint

Befesthetjük ugyan a hajunkat, késleltethetjük a ráncokat mindenféle kencével és sminkelhetünk egyre profibban, de ahogy mennek az évek, a külsőnek egyre kevesebb köze van ahhoz, hogy mennyire vonzó az ember. Az idő múltával egyre nagyobb szerepet kap az, hogy személyiségünk hogyan változik, mint az, hogy mennyire tudjuk megőrizni arcunk feszességét. A belső harmónia a külső megjelenésünkre is kisugárzik, így ha vonzóbb szeretnél lenni – akárhány éves vagy – felejtsd el a külsőd és inkább kövesd ezt az 5 tippet.

Ne hagyd, hogy lehúzzon mások negativitása

Ha olyan személyiség vagy, aki haragtartó, sértődékeny és nehezen bocsát meg, hamarabb fog utolérni a kor, mivel a negatív érzelmek kiülnek az arcodra és egy idő után sajnos ott is maradnak. Ha valakire megsértődtél a gimiben, akkor az érettségi találkozón békülj ki vele – hidd el, meg fogsz könnyebbülni és sokkal jobban fogod érezni magad.

Bocsáss meg mindazoknak, akikre valamiért neheztelsz és engedd el a múltbéli sérelmeket.

Ne légy szigorú önmagaddal

Egész tinédzserkorunkat sztresszben töltjük, sőt, még a húszas éveinkben is sokkal szigorúbban bánunk magunkkal, mint kellene. Kijött a homlokunkon egy pattanás a randi előtt: katasztrófaként éljük meg. Felszedtünk pár kilót a bikini szezon előtt: összedől a világ. Ahogy megy az idő, ezeknek a dolgoknak szerencsére egyre kisebb jelentősége lesz és egyre könnyebben vesszük őket.

A stresszt természetesen nem tudjuk teljesen kizárni az életünkből, de sokat segít, ha veszünk egy mély levegőt, elfogadjuk a helyzetet és megyünk tovább. Tanulj meg nevetni magadon, ez a tulajdonság igazi elixír. 

Próbálj ki olyan dolgokat, amik mindig érdekeltek, ne halogasd tovább

Mindig érdekelt a festészet, a fotózás vagy akár a tarot kártya? Évek óta tervezed, hogy elmész végre egy tanfolyamra, de mindig közbejön valami? Ne várj tovább! 

Az, hogy befejeztük az iskolát, még nem jelenti azt, hogy már nem érdemes újat tanulnunk.

Az idő gyorsabban elrepül, mint gondolnád és bánni fogod az összes ilyen eltékozolt lehetőséget. Ne sorozatok nézésével töltsd a hétvégéket a kanapén fekve, arra lesz lehetőséged idősebb korodban is, de fiatal és tevékeny csak most vagy. Minden plusz tudással és hobbival gazdagabbá és több dimenzióssá teszed az életed és a személyiséged.

Figyelj másokra, légy nagylelkű és segíts, ahol tudsz

Ha a barátaiddal vagy, légy jelen és élvezd a társaságukat, ne a telefont nyomkodd. Figyelj arra, amit mondanak neked, ne a képernyőn nézd a századik cicás videót. Ha teheted, segíts másoknak. Ha egy barátod költözik, vagy felújítja a lakását, ne légy lusta, ajánld fel a segítséged.

Ezek az apró szívességek tartják össze a barátságokat, melyek időskorodban nagy kincsek lesznek majd. Menj el egy állatmenhelyre és önkénteskedj: ha érzed, hogy jót teszel, az számodra is olyan hasznos lesz, mint annak a kutyusnak, akit megsétáltatsz. 

Ne kritizálj másokat és ne panaszkodj

Senki sem tökéletes, lehet, hogy nehezedre esik jó képet vágni az undok nagynénidhez a családi összejöveteleken, azonban – hacsak nem toxikus személyiség – gondolj bele, hogyha már nem lesz, akkor lehet, hogy éppen azért lesz lelkiismeret furdalásod, mert nem voltál vele kedvesebb.

Ha idegesít egy kolléganőd, próbálj meg beszélni vele, hátha van bennetek valami közös. Ha kiderül például, hogy közös a zenei ízlésetek, már van egy közös pont és jobban ki fogtok jönni egymással.

Próbálj meg kevesebbet panaszkodni. Ha esik az eső, ne bosszankodj, hanem arra gondolj, hogy jót tesz a környezetnek. Ha összemostad valamivel a kedvenc ruhádat, gondolj arra, hogy itt az alkalom venni egy újat. Minden rosszban van valami jó, csak meg kell látnunk és erre tudatosan tréningezhetjük magunkat. A pozitív emberek pedig többet mosolyognak, ezáltal pedig sokkal vonzóbbak.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást