A Vízöntő személyiségjegyei – 5 meghökkentő, de igaz tulajdonság

A Vízöntő személyiségjegyei – 5 meghökkentő, de igaz tulajdonság

Címlap / Életmód / A Vízöntő személyiségjegyei – 5 meghökkentő, de igaz tulajdonság

Talán a legösszetettebb csillagjegy, így nem csoda, ha egyben a legtöbbször félreértett is. Látszólag ellentmondásos tulajdonságai miatt sokszor nem könnyű vele kijönni, de ha egy Vízöntő megnyílik neked és barátoddá fogad, az egyik legfontosabb személlyé válik az életedben. Uralkodó bolygója az Uránusz, ami eredetiségéért és szabadságvágyáért felelős. A Vízöntők független és magabiztos személyiségek, akik híresek egyedi gondolkodásmódjukról. Mivel Levegő-jegy, fontos számára a kommunikáció és az, hogy kreatív gondolatait megoszthassa másokkal.

Nézzük, mi az az öt tulajdonság, amit kevesen tudnak róluk.

1. Az érem két oldala

Akinek van Vízöntő a családjában, vagy a baráti körében, sokszor úgy érezheti, hogy ezeknek a különleges embereknek mintha két külön „típusa” lenne. Vagy csendes és visszahúzódó, vagy energikus, excentrikus személyiségek. Annak ellenére, hogy ez a kétféle Vízöntő a spektrum két végén helyezkedik el, az mindkét típusra egyaránt igaz, hogy haladó gondolkodású, kreatív emberek, akik sokszor elvesznek saját mélyenszántó gondolataikban. Mindössze a szociális szokásaik különböznek. 

2. Borzasztóan kritikus

A Vízöntő hajlamos arra, hogy saját kiemelkedő szokásait keresse másban, így például az intellektus, az őszinteség és a kreativitás fontos számára.

Nem könnyű a barátjának szegődni, hiszen csak akkor fogad belső köreibe, hogyha fennáll a kölcsönös tisztelet és működik a kémia.

Akinek fontos az egója, vagy kicsit többre tartja magát a kelleténél, egészen biztosan nem lesz a Vízöntő kebelbarátja, hiszen ő nem viseli el ezt a fajta személyiséget. Rendkívül kritikus emberek, talán kissé túlságosan is.

3. Szomjazza a tudást

Imádnak tanulni, mindig szenvedélyesen kutatnak új ismeretek után. Mottójuk, hogy egész életünkben fejlesztenünk kell magunkat és növelnünk tudásunkat, minden életciklusban. Szabad gondolkodásmódjuknak köszönhetően a tények megismerése után mindig saját véleményt alakítanak ki minden témáról.

Sosem ítélnek első látásra, mindig megbizonyosodnak az ismeretek valódiságáról, mielőtt elkötelezik magukat egy-egy álláspont mellett.

Mivel emiatt sokszor elvesznek saját gondolataikban, hajlamosak arra, hogy a legtriviálisabb kérdést is hosszasan taglalják magukban, ami környezetüket sokszor az őrületbe kergeti.

 

4. A humora nem való mindenkinek

Mivel – mint említettük – rendkívül kritikus emberek, a cinizmus sem áll tőlük távol. Humorérzékük van ugyan, de vicceik olyan speciálisak és szárazak, hogy sokan nem értik meg őket elsőre. Azonban ha ráérzel szarkasztikus stílusukra, ráébredsz, hogy nagyon is viccesek. Mivel a Vízöntők legtöbbször nagyon intelligens emberek, nehéz megmondani, pontosan mikor viccelnek, vagy gondolják mondanivalójukat véresen komolyan. Mivel a kritizálás és a cinizmus a velőjükben van, sokszor akkor is megnevettetik környezetüket, mikor nem is áll szándékukban.

5. Vele az élet érzelmi bújócska

Komoly tévhit a Vízöntőkkel kapcsolatban, hogy érzelmileg zárkózottak, pedig ez csak első látásra van így. Ugyan valóban nem tartoznak a legnyíltabb és legkifejezőbb jegyek közé, a szívük mélyén tisztában vannak vele, hogy előbb-utóbb szembe kell nézniük érzelmeikkel még akkor is, ha rendszeresen elnyomják őket magukban.

A Vízöntő hajlamos arra, hogy titokban cipelje sérelmeit egy ideig, de türelme neki is véges. Ilyenkor nem ritka, hogy az addig rejtett érzelmek egy nagy hisztiben, vagy dühkitörésben törnek a felszínre. Ritka, de mikor valaki túlfeszíti a Vízöntőnél a húrt, előfordul, hogy éktelen haragot zúdít rá. Ha valaki megbántja őket, az egészen biztosan az utolsó alkalommal teszi, mivel a Vízöntő mindig tanul ballépéséből és garantáltan sosem követi el kétszer ugyanazt a hibát.

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!