Kikapcsolódás / Szórakozás

5 vitathatatlan bizonyíték az időutazásra

Arról nem is beszélve, hogy elláthatnád a fiatalabb önmagad egy-két jó tanáccsal, és az aktuális lottószámokkal. Sajnos erre még határozottan várnunk kell (bár remélhetőleg nem sokáig), de addig is eláruljuk, milyen izgalmas bizonyítékok léteznek szerte a világban az időutazásra!

Utazás 100 évvel korábbra

Az egyik legrégebbi és egyúttal legfurcsább történet az 1900-as évek elejéről származik Franciaországból. Két fiatal nő a szokásos délutáni sétájukra indult, amikor úgy gondolták, tesznek egy aprócska kitérőt és végigsétálják a csodálatos vidéket. Noha mindketten tapasztalt túrázók voltak, nem sokkal később sikerült teljesen eltévedniük, és egy meglehetősen furcsa, elhagyatott farmon találták magukat. Minél közelebb értek a házhoz, annál jobban eluralkodott rajtuk egyfajta nyomás és elkeseredettség, az ablakban pedig hamarosan egy női alakot véltek felfedezni.

A két utazó biztos volt benne, hogy valamiféle időhurokba léptek, a hely ugyanis természetellenes és abszurd volt; a fák élettelenül álltak egy helyben, minden fénytelen volt, az emberek évszázadokkal korábbi divatban öltözködtek, és állítólag Marie Antoinette-tel is összefutottak. A tapasztalataikból írt könyvet azonban sokan támadták, az emberek ugyanis inkább hallucinációkra vagy kísértetekre gyanakodtak, mintsem időutazásra.

Rémisztő kísérlet a nyílt vízen

Az amerikai hadseregnek meglehetősen hosszú történelme van, már ami a kísérleteket és titokzatos tevékenységeket illeti. Talán már te is hallottál a Philadelphia Kísérletről, amelyet eredetileg 1943-ban kellett volna megvalósítaniuk, viszont azóta is nagy titkok és pletykák övezik. A hadsereg terve az volt, hogy az USS Eldridge hajót képesek legyenek láthatatlanná varázsolni, legalább olyan mértékben, hogy az ellenséges radarokon ne keltsenek vele feltűnést. Csakhogy ennél sokkal váratlanabb fordulatot vett a dolog; a hajó ugyanis a szóbeszédek szerint visszaugrott az időben körülbelül 10 másodpercet.

Szemtanúk szerint valamiféle zöldes köd lepte el a hajót, amely szépen lassan felszívódott – akárcsak maga a jármű is. Többszöri próbálkozás után a kísérletet végül felfüggesztették, a hajó utasai ugyanis komoly sérüléseket szenvedtek. Volt, aki szellemileg teljesen kikészült, míg mások fizikailag épültek le, néhányan pedig túl sem élték az ijesztő esetet.

Űrhajós évszázadokkal ezelőtt

Spanyolország egyik leggyönyörűbb építészeti csodáját még az 1500-as években álmodták meg, azonban akad egy olyan pontja, amely rengeteg összeesküvés-elméletet indított már útjára. A Salamanca Katedrális díszítései között található ugyanis egy faragvány, amely egy könnyen felismerhető űrhajóst ábrázol. Az érdekesség ebben “mindössze” annyi, hogy az építés ideje alatt még nem létezett ez a fogalom, és az emberek meglehetősen keveset tudtak a Földön kívüli élet lehetőségeiről.

Olvastad már?  5 jel, hogy igazi alfa-nő vagy

Emiatt pedig már hosszú évtizedek óta látogatják az érdeklődők a katedrálist; sokan hiszik, hogy a szoborban az időutazás egy aprócska emlékfoszlányát látják, míg mások földönkívüli lényekre gyanakszanak.

Időhurok Texasban?

A 90-es évek elején három utazónak sikerült megtapasztalnia egy kifejezetten furcsa “időugrást”. A sofőr két társával épp Texasban járt, amikor észrevették, hogy rossz helyen fordultak rá az útra. Mivel nem voltak messze a céljuktól, úgy tervezték, hogy Cotulla környékén levágják az utat, és körülbelül 1 óra múlva már a helyes szakaszon haladnak tovább.

Csakhogy az események váratlan fordulatot vettek: noha éjfél után indultak neki a rövidebb kitérőnek, a helyszínre öt órával később érkeztek meg! A legfurcsább az egészben pedig az, hogy mindhárman ébren voltak az utazás alatt, sőt, végig arról beszélgettek, hogy a ködös vidéken mennyire különös hangulat lett rajtuk úrrá.

Az időeltolódásra abból jöttek rá, hogy már virradni kezdett, és a benzinkúton az órák 6:45-öt mutattak; csakhogy az ő karóráikon csak másfél óra telt el a kanyar óta.

Különös fotó a 40-es évekből

Az egyik leghíresebb és legnépszerűbb legenda az időutazó hipster férfihez tartozik, akit még 1940-ben kaptak lencsevégre a tömeg kellős közepén.

A fotó a South Fork híd újbóli megnyitásán készült Kanadában, és egészen 2010-ig kizárólag múzeumban lehetett megtekinteni. Azóta viszont elterjedt az interneten is a fénykép, különösen azért, mert a titokzatos idegen ruhája jelentősen eltér a többiekétől.

A férfi divatos napszemüveget, és a mai kor ruháját viseli, kezében pedig egy fényképezőgépet szorongat. Persze sokakban felmerült, hogy a fotó hamisítvány; ezt viszont egy orosz csoport évekkel ezelőtt megcáfolta, különböző vizsgálatok ugyanis bebizonyították, hogy a kép valóban a 40-es évek Kanadájában készült.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást